Vorige | Volgende

Peeldijk 44 - 46 HANDEL

Vraagprijs € 850.000 k.k.

Omschrijving

Vrijstaande woning met paardensportcentrum en appartementen, plus ontwikkellocatie voor een vakantiepark met 25 recreatiewoningen. Ook geschikt voor een (woon-)zorglocatie! ALGEMEEN Het object betreft een paardensportcentrum gelegen aan de Peeldijk in Handel; dit is de doorgaande Provinciale weg N272 tussen Gemert enerzijds en Elsendorp, Boxmeer en de Middenpeelweg (N277) anderzijds. Dit...

Kenmerken

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1976
Ligging
In bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging

Omschrijving

Vrijstaande woning met paardensportcentrum en appartementen, plus ontwikkellocatie voor een vakantiepark met 25 recreatiewoningen. Ook geschikt voor een (woon-)zorglocatie!

ALGEMEEN
Het object betreft een paardensportcentrum gelegen aan de Peeldijk in Handel; dit is de doorgaande Provinciale weg N272 tussen Gemert enerzijds en Elsendorp, Boxmeer en de Middenpeelweg (N277) anderzijds. Dit paardensport-centrum bestaat uit een bedrijfswoning met bijgebouwen, stal met rijbak en volledig ingerichte appartementen voor stagiaires of andere medewerkers.

HUIDIGE SITUATIE
Het bedrijf heeft een milieuvergunning voor de huisvesten van 50 volwassen paarden (3 jaar en ouder) en 70 paarden jonger dan 3 jaren.

Vanuit het bestemmingsplan "Herzieningsplan Buitengebied oktober 2011" is het object recreatief bestemd. Door het huidige gebruik en het overgangsrecht is het paardensportcentrum echter volwaardig als zodanig agrarisch aanverwant te gebruiken.

BEDRIJFSWONING
De woning is gebouwd omstreeks 1976 en heeft een inhoud van circa 526 m3. De woning is traditioneel gebouwd met funderingen op staal, gevels in schoonmetselwerk en uitgevoerd in spouw met isolatie. Het zadeldak is beschoten met isolatieplaten en hout en gedekt met betonnen dakpannen. De begane grond vloer is uit beton en deels voorzien van vloerverwarming. De verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in hout. De hardhouten kozijnen, ramen en deuren zijn voorzien van dubbele beglazing.

Het object is aangesloten op het waterleidingnet, elektriciteitsnetwerk en de gemeentelijke drukriolering. Voor de gasvoorziening wordt gebruik gemaakt van een propaangastank. Tevens heeft het object een aansluiting op het datanetwerk van KPN. De cv-ketel is van het bouwjaar 2008 en betreft een ketel van het gerenommeerde merk Nefit.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
- Hal met entree;
- Woonkamer;
- Slaapkamers (3x);
- Badkamer (ligbad, inloopdouche en wastafel);
- Toilet;
- Bergkast;
- Woonkeuken; en
- Berging.

Eerste verdieping:
- Overloop;
- Slaapkamers (3x);
- Badkamer (met douche en wastafel);
- Toilet.
- CV-ruimte

Tweede verdieping:
- Opslagzolder.

Tot het woonhuis behoort eveneens een bijgebouw en een houten schuur.

MULTIFUNCTIONEEL COMPLEX
De omstreeks 1980 gebouwde paardenstal heeft een oppervlakte van circa 1.566 m². Het geheel is gebouwd met steense muren (uitgevoerd in spouw en is ten delen geïsoleerd). De stalen spanten hebben een vrije overspanning. Het zadeldak is gedekte met abc-golfplaten en deels lichtdoorlatende lichtstraten. De nok van de stal is voorzien van een lichtkoepel. Tot slot heeft het dak een overstek, waaronder een terras is gesitueerd.

Dit multifunctioneel complex is in- en opgedeeld als volgt:

- Drie appartementen (2 op de begane grond en 1 op de eerste verdieping);
- Groeps-appartement met drie slaapkamers (op de eerste verdieping);
- Open zolderruimte op de eerste verdieping;
- Laboratorium;
- Paardenstallen
- Kantine c.q. ontvangstruimte;
- Paardenstallen;
- Buitenstallen (6 stuks van 4 x 4 m) met overdekt looppad;
- Twee paardenwasplaatsen; en de
- Trainingsbak van 18 x 21 m met voorpad van 3 m breed.

Appartement A (op de begane grond) is circa 130 m² groot. Ingedeeld als volgt: entree c.q. hal, woonkamer, badkamer (met hangend toilet, douche en wastafel), slaapkamer, keuken, spoelkeuken, toilet en achteruitgang.

Appartement B (op de eerste verdieping) is circa 70 m² groot. Ingedeeld als volgt: woonkamer met een open keuken, badkamer (met douche, toilet en wastafel) en een slaapkamer.

Appartement C (op de eerste verdieping) is circa 65 m² groot. Gedeelde als volgt: woonkamer c.q. kookruimte, twee separate slaapkamers, toilet en een badkamer (met toilet, wastafel en douche).

De stallen zijn opgedeeld in twee midden-gangen. De eerste centrale midden-gang heeft 2 rijen van 6 hengstenboxen (à 4 x 4 m¹). De tweede centrale midden-gang heeft 2 rijen met 9 en 10 hengstenboxen (à 3,5 x 3,5 m¹). Alle boxen zijn opgetrokken in gemetselde wanden en voorzien van houten deuren in een stalen frame.

De rijbak heeft een oppervlakte van 18 bij 18 m¹.

PAARDENSTAL
Deze stal is omstreeks 1980 verbouwd en heeft een oppervlakte van circa 240 m². Het zadeldak met abc-golfplaten wordt gedragen door houten spanten en gordingen. Het geheel is gebouwd op een betonnen fundering en voorzien van een stenen borstwering en kopgevels.

De stal is voorzien van een centrale gang met aan een zijde paardenboxen (8 in totaal). De boxen hebben een formaat van 3,75 bij 3,75 m¹ en hebben steens gemetselde wanden. De deuren van de boxen zijn echter reeds verwijderd.

OPEN LOOPSTAL
De omstreeks 1988 gebouwde stal heeft een oppervlakte van circa 500 m². Het gebouw is opgetrokken in spouwmuren (niet geïsoleerd). Het zadeldak is gedekt met abc-golfplaten en voorzien van lichtdoorlatende platen. Het dak heeft aan de kopgevel een overstek.

De stal biedt ruimte voor de stalling van tenminste 50 paarden, welke verdeeld zijn over 2 stalruimten en vervolgens over 5 groepen.

BUITENRIJBAK
Het betreft een in 1996 aangelegde buitenrijkbak met Agterbergbodem. Het betreffen 2 bakken van 21 m¹ bij 42 m¹, waardoor beide bakken tezamen een oppervlakte van 1.764 m² hebben. Het geheel is voorzien van verlichting, drainage en een beregeningsinstallatie.

STAP- & DRAFMOLEN
De 6-paards stapmolen is heeft een doorsnede van 20 meter en is gebouwd anno 1994. De molen is uitgevoerd in gegalvaniseerde hekwerken met een betonnen loop.

PADDOCKS
Voorzien van hardhouten hekwerken, Azobe palen en planken. Het betreffen vier paddocks van 20 m¹ bij 20 m¹ = 400 m² oftewel totaal 1.600 m².

MESTVAALT
De mestvaalt heeft een oppervlakte van (30 x 6 m¹) 180 m².

ERF EN ERFVERHARDING
Uitgevoerd in betonklinkers, gestort beton en asfalt, in totaal 2.500 m². Het geheel is ontsloten middels twee dubbele poorten en één looppoort.

PRODUCTIE- EN BETALINGSRECHTEN
Tot de koop behoren geen productie- en/of betalingsrechten.

EXPLOITATIE
Het bedrijf is thans niet als zodanig in exploitatie. De dienstwoning en de appartementen zijn verhuurd. Het is aan de koper te bepalen of het geheel of onderdelen van het object, geleverd worden vrij van huur & gebruik of onder gestanddoening van de huurders.

VAKANTIEPARK
Het totale aangeboden complex is door gemeente bestemd met recreatie functie, waarbij de oprichting van een vakantiepark met 25 recreatiewoningen mogelijk is gemaakt. De bouwvergunning(en) voor de oprichting van deze woningen zijn reeds onherroepelijk afgegeven, waardoor de bouw per direct zou kunnen starten. Ook de (technische) bouwtekeningen, verbeeldingen van de gebouwen en schetsen van de terreinindeling zijn beschikbaar.

OVERIGE OPMERKINGEN
- De oppervlaktes en inhouden, zoals genoemde in deze brochure, zijn gebaseerd op de NEN 2580-norm, maar niet strikt als zodanig uitgevoerd. Verschillen zouden onder meer kunnen ontstaan door interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. De genoemde maten, inhouden en oppervlaktes zijn derhalve slechts indicatief om een eerste indruk te geven.
- Op verzoek kan een afschrift en het bestemmingsplan (verbeelding en regels), een afschrift van de kwalitatieve verbintenis (aangaande de gasleiding) en de laatste akte van levering toegezonden worden.

MOGELIJKHEID TOT MINDER
Het object wordt in beginsel in zijn totaliteit aangeboden. Gezien de indeling van het terrein is het echter denkbaar dat woning, multifunctioneel complex en paardenstal op een perceel van ruim 1 hectare groot, separaat verkocht worden van het de rest van het complex. In de bijlage is een kaart bijgevoegd met de mogelijke opsplitsing.

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1976

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²
Inhoud
526 m³
Perceeloppervlakte
29.120 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, wastafel
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Gemert
Sectie
P
Perceel
128
Oppervlakte
29120 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging

Foto's

Kaart Peeldijk 44 - 46 HANDEL

naar Peeldijk 44 - 46 HANDEL
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand