Vorige | Volgende
Verkocht

Plakstraat 5 * WINSSEN

Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Vrijstaande, karakteristieke (monumentale) woonboerderij met voormalig agrarische bebouwing gelegen op een prachtige locatie in de kernrandzone van Winssen (provincie Gelderland). Woning De boerderij (bijgenaamd " 't Spijker ") heeft een totale inhoud van circa 900 m³ en is gelegen op een perceel van 6.000 m². Het is mogelijk om 11.000 m² grond bij te kopen welke in gebruik is als weiland,...

Kenmerken

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
-1906
Ligging
Landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Omschrijving

Vrijstaande, karakteristieke (monumentale) woonboerderij met voormalig agrarische bebouwing gelegen op een prachtige locatie in de kernrandzone van Winssen (provincie Gelderland).

Woning
De boerderij (bijgenaamd " 't Spijker ") heeft een totale inhoud van circa 900 m³ en is gelegen op een perceel van 6.000 m². Het is mogelijk om 11.000 m² grond bij te kopen welke in gebruik is als weiland, boomgaard en cultuurgrond.

De woonoppervlakte bedraagt ongeveer 126 m². De boerderij is in zijn huidige vorm gebouwd rond 1838, maar het graatgewelf in de kelder verraadt de geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1028. In dat jaar verrees op dit perceel een kasteel. Tijdens de tachtigjarige oorlog werden de kasteeltorens vernield. Daarna braken rustigere tijden aan en werd het kasteel gebruikt als buitenhuis van jonkers en graven. In de omgeving is 't Spijker bekend als "het kasteel van Winssen".

Het unieke karakter van de locatie mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Een nieuwe eigenaar kan oprijlaan, kasteelgracht en kasteelbrug herstellen en er weer een uniek ensemble van maken. Aanvullende info is via de makelaar verkrijgbaar.

De boerderij is opgetrokken uit deels steens gemetselde gevels. De kap wordt gedragen door een houten kapconstructie en is gedekt met riet. De begane grondvloer is van beton, de eerste verdiepingsvloer (hooizolder) is deels van hout en deels niet of slecht toegankelijk. De overwegend houten kozijnen zijn voorzien van enkele beglazing.


Indeling begane grond
Entree/hal, woonkamer, woonkeuken, opkamer, berging, slaap-/hobbykamer, badkamer, toilet en deel (achterhuis).

Afwerking begane grond
Middels de hal heeft u toegang tot woonkamer en opkamer.

De grote woonkamer heeft een landelijk karakter. Door het grote raam kijkt u zo de boomgaard in en de landerijen over. De woonkamer heeft een tapijten vloerbedekking, behang wanden en een houten balkenplafond. In de woonkamer is een gaskachel. De opkamer is thans ingericht als slaapkamer.

De keuken is eenvoudig. Ze heeft een tegelvloer, houten lambrisering en behang wanden, en een plafond met houtafwerking. Het eenvoudige keukenblok heeft een roestvrijstalen aanrechtblad met één spoelbak. Boven het gasfornuis (los model) hangt een afzuigkap. Verder is de keuken voorzien van lossen apparaten.

De berging is de centrale ruimte naar waskamer, badkamer, hobbykamer, toilet en deel.
De waskamer heeft zeil op de vloer en schoonmetselwerk wanden. Hier is de geiser ten behoeve van warm water en hier zijn de witgoedaansluitingen. De badkamer is nagenoeg volledig betegeld en voorzien van een douche en een wastafel. Het toilet betreft een staand model en de toiletruimte is compleet met fonteintje.

De deel (het achterhuis) is in de oorspronkelijke staat behouden gebleven en wordt gebruikt als entree- en opslagruimte.

Indeling 1e verdieping
Op de eerste verdieping is een kleine kamer gebouwd boven de woonkamer. Deze ruimte is toegankelijk middels een klein luik in de opkamer. Het resterende deel van de bovenverdieping betreft de hooizolder welke niet of slecht toegankelijk is. Door deze grote ruimte in gebruik te nemen kunt u het woonoppervlak meer dan verdubbelen.

Bijzonderheden
Bijzonder van dit object het vrije uitzicht over de landerijen en de boomgaard. De landerijen zijn in gebruik voor de landbouw, de boomgaard is voorzien van diverse soorten pruimenbomen.

Een oprijlaan (recht van overpad) geeft toegang tot het erf. De mogelijkheid om een eigen ontsluiting te maken naar de openbare weg is evenwel ook aanwezig.

De woning betreft een gemeentelijk monument en dient gerenoveerd te worden. Een kandidaat met twee rechterhanden kan in deze opknapper wat dat betreft lekker vooruit.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
riet

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²
Overige inpandige ruimte
87 m²
Externe bergruimte
605 m²
Inhoud
1.050 m³
Perceeloppervlakte
6.000 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
douche, wastafel
Voorzieningen
schuifpui

Energie

Isolatie
geen isolatie
Soort verwarming
gaskachels
Warm water
geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ewijk
Sectie
F
Perceel
765
Oppervlakte
6000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
carport, parkeerplaats

Foto's