Vorige | Volgende
Verkocht

Rukven 10 HEESWIJK-DINTHER

Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Omschrijving

Een langgevelboerderij met een tweetal bijgebouwen, te weten een voormalige ligboxenstal en werktuigenberging, gelegen op 5.500 m² ondergrond, gelegen in het buitengebied van Heeswijk Dinther. Eventueel met meer grond te koop, totaal circa 12 hectare ! Langgevelboerderij De langgevelboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1899 en is in 1979 grondig verbouwd. Het voorhuis van de boerderij heeft een...

Kenmerken

Provincie
Noord-Brabant
Gemeente
Heeswijk Dinther
Type
Overig object
Hoofdbestemming
Melkveehouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom
Status
Verkocht

Omschrijving

Een langgevelboerderij met een tweetal bijgebouwen, te weten een voormalige ligboxenstal en werktuigenberging, gelegen op 5.500 m² ondergrond, gelegen in het buitengebied van Heeswijk Dinther.
Eventueel met meer grond te koop, totaal circa 12 hectare !

Langgevelboerderij
De langgevelboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1899 en is in 1979 grondig verbouwd. Het voorhuis van de boerderij heeft een inhoud van circa 650 m³, het achterhuis heeft een oppervlakte van circa 225 m².

Het geheel is traditioneel gebouwd, de gevels zijn steens opgetrokken en gedeeltelijk voorzien van voorzetwanden. De kap wordt gedragen door draagmuren en houten spanten. Het dak is voor ¾ deel gedekt met riet en voor ¼ deel met pannen. Het dak van het voorhuis is met eterniet beschoten.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
- entree;
- woonkamer met parketvloer, schoonmetselwerk- en behangwanden en een houten balkenplafond;
- slaapkamer met vloerbedekking, behangwanden en een schroten plafond.
- keuken met tegelvloer stucwerkwanden en tegellambrisering en een houten balkenplafond. De keuken is hoek-opgesteld en heeft een houten aanrechtblad met diverse inbouwapparatuur te weten: gasfornuis, vaatwasser, afzuigkap en koelkast;
- opkamer;
- kelder;
- gang met tegelvloer, betimmerde wanden en een schroten plafond;
- badkamer, volledig betegeld en voorzien van een ligbad, douche en wastafel;
- toilet;
- witgoedruimte met tegelvloer en stucwerkwanden, met aansluitingen voor witgoed;
- berging met tegelvloer;
Eerste verdieping:
- overloop;
- twee slaapkamers met vloerbedekking, behangwanden en houten schroten plafonds;
- open zolderruimte met schouw.

Achterhuis:
Het achterhuis bestaat uit een open ruimte, in delen nagenoeg volledig in gebruik als opslagruimte en werkplaats. De zolder boven het achterhuis was/is in gebruik voor de opslag van hooi.

Ligboxenstal
De stal is gebouwd in 1974. De oppervlakte van deze stal bedraagt circa 18,50 x 31,60 = 580 m². De muren zijn deels in spouw en deels halfsteens opgetrokken. De kap wordt gedragen met behulp van stalen spanten. Het dak is gedekt met vezelcement (asbesthoudende) golfplaten en heldere golfplaten. De stal is gedeeltelijk onderkelderd, onder de roosters en de ligboxen. De put heeft een inhoud van circa 220 m³ en is in werk gemetseld. De stal is voorzien van natuurlijke ventilatie met behulp van zijmuur luchtinlaat en een open nok. De stal is ontdaan van inrichting en thans in gebruik ten behoeve van het akkerbouwbedrijf van eigenaar.

Werktuigenberging
De stal is gebouwd in 1976. De afmeting bedraagt circa 13 x 13 = 170 m². De veldschuur heeft houten spanten op houten staanders. Het dak is gedekt met vezelcement (asbesthoudend) golfplaten, de gevels zijn van hout. De vloer is gedeeltelijk van beton en gedeeltelijk dicht gelegd met betonroosters. De veldschuur is in gebruik als werktuigenberging.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Overig object
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
11 ha 89 a 20 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Heeswijk Dinther
Sectie
D
Perceel
661
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Heeswijk Dinther
Sectie
D
Perceel
78
Eigendomssituatie
volle eigendom

Foto's

Kaart Rukven 10 HEESWIJK-DINTHER

naar Rukven 10 HEESWIJK-DINTHER
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand