Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

De Steeg 3 Reek

Bewaar object
Dit agrarisch object is verkocht

Omschrijving

Landelijk en uiterst vrij gelegen voormalig melkvee-/akkerbouwbedrijf, bestaande uit een bedrijfswoning, een grupstal, een ligboxenstal, veldschuur en overige voorzieningen (waaronder een mestvaalt, mestsilo, sleufsilo en kuilvoerplaten). Geschikt voor een breed scala aan agrarische & agrarisch verwante bedrijven.

Waarvan:
- bedrijfswoning met ondergrond, tuin en erf : 750 m².
- bedrijfsmatige opstallen met ondergrond en erf : 8.520 m².
- huiskavel / landbouwgronden : 5.000 m² (tegen meerprijs).

Het bedrijf wordt aangeboden op 0,927 hectare voor een vraagprijs van € 450.000 kosten koper. De omliggende landbouwgrond kan gekocht worden tegen meerprijs tot een maximum van 1/2 hectare. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

BEDRIJFSWONING
Gebouwd omstreeks 1969 met een woonoppervlak van 120 m² plus 42 m² overige inpandige ruimte en een inhoud van 585 m³. Gebouwd met funderingen op staal, muren opgetrokken in niet-geïsoleerde spouw en uitgevoerd in keurig traditioneel metselwerk. Het zadeldak wordt gedragen door een houten kapconstructie, is gedekt met gebakken pannen en voorzien van twee dakramen en een schoorsteen. De begane grond- en eerste verdiepingsvloer uitgevoerd in beton; tweede verdiepingsvloer uit hout. Ramen, deuren en kozijnen uitgevoerd in hardhout en voorzien van dubbele beglazing op de begane grond en enkele beglazing op de verdieping. Het dak en het portaal zijn deels afgewerkt met onderhoudsarme kunststoffen. Verder stalen dakgoten en hemelwaterafvoer.

Bedrijfswoning ingedeeld als volgt: Begane grond: hal (met trapopgang, meterkast, inbouwkast en garderobe), woonkeuken, woonkamer, bijkeuken (met toilet, inbouwkast, cv-installatie uit 2016 en extra gootsteen) en inpandige garage à 22 m². Eerste verdieping: overloop (met vlizotrap naar de zolder / vliering), badkamer (met wasbak, toilet en douche), slaapkamer met inbouwkast en wasbak, twee slaapkamers met 1 inbouwkast en 1 slaapkamer met twee inbouwkasten. Tweede verdieping: opslagzolder (bereikbaar met vlizotrap) met volledig betreedbare houten vloer.

GRUPSTAL
Bouwjaar is omstreeks 1969 en de stal heeft een afmeting van 11,00 m¹ x 30,00 m¹ = ca. 330 m² (goot- en nokhoogte respectievelijk 2,40 m¹ en 4,90 m¹). Gebouwd met funderingen op staal. Het zadeldak (met vrije overspanning) wordt gedragen door stalen spanten, houten gordingen, gedekt met asbesthoudende golfplaten en aan de binnenzijde beschoten met eternitplaten. De wanden zijn opgetrokken in niet-geïsoleerde spouw met traditionele gevelsteen en kalkzandsteen binnenmuren. Vloeren uitgevoerd in beton en voorzien van stalen roosters boven de drijfmestgoten (circa 0,95 m¹ diep). Kozijnen uitgevoerd in beton en voorzien van enkel glas. Alle overige (schuif)deuren uitgevoerd in hout. Volgens de bouwtekening bevindt zich tussen de grupstal en de ligboxenstal een ondergrondse drijfmestkelder (circa 2 x 9 m¹ en 1,5 m¹ diep), welke in verbinding staat met de mestgoten in de stal.

Ingedeeld als volgt: Centrale voergang met op links en rechts koestanden, melklokaal met melkinstallatie (merk Surge) en inpandige garage met elektrische garagedeur ten behoeve van de woning. Via de garage is de bedrijfswoning toegankelijk.

LIGBOXENSTAL
Bouwjaar omstreeks 1976 en de stal heeft een afmeting van 20,34 m¹ x 26,94 m¹ = ca. 548 m² (goot- en nokhoogte respectievelijk 2,25 m¹ en 5,85 m¹). Gebouwd met funderingen op staal. Het zadeldak wordt gedragen door een volledig houten kapconstructie (inclusief houten staanders) en is gedekt met asbesthoudende golfplaten en enkele lichtdoorlatende platen. De wanden zijn opgetrokken in niet-geïsoleerde spouw met traditionele gevelsteen, kalkzandsteen binnenmuren met borstwering en houten topgevels. Ramen, deuren en kozijnen zijn uitgevoerd in hout en voorzien van enkele beglazingen. Onder de betonroosters zijn drijfmestkelders gesitueerd (circa 1,70 m¹ diep).

Ingedeeld als volgt: Centrale voergang (circa 4,65 m¹ breed) met links en rechts zelfsluitende voerhekken met in totaal 64 ligboxen (2 + 1) en een melkstal (2 x 4 in visgraat) met melkput (de melkinstallatie is aanwezig, maar niet operationeel).

OPENFRONT VELDSCHUUR
Gebouwd omstreeks 1973 en heeft een afmeting van 12,00 m¹ x 12,00 m¹ = 144 m² (goot- en nokhoogte respectievelijk 2,75/4,50 m¹ en 6,50 m¹). Gebouwd met funderingen op staal. Het ongelijk zadeldak wordt gedragen door een houten dakconstructie (inclusief houten staanders) en is gedekt met asbesthoudende golfplaten en enkele lichtdoorlatende platen. De wanden zijn uitgevoerd met houten planken op houten regelwerk; de eerste meter betreft echter staalprofielplaat als borstwering. Bodem uitgevoerd in schoonzand (geen afwerking).

MESTSILO
Gebouwd omstreeks 1987, is van het merk "Appelsilo" en heeft een capaciteit van circa 823 m³ (17,00 m¹ diameter). Betreft een bouw met prefab betonelementen en uitwendige verzonken stalen spanbanden. De betonnen kap is later aangebracht omstreeks 1990. De mestsilo wordt de laatste jaren niet meer gebruikt, maar een kleine hoeveelheid (ingedroogd) mestresidu zal nog aanwezig zijn op de bodem.

TERREINVOORZIENINGEN
Het erf / buitenterrein is grotendeels verhard met asfaltbeton, gegoten beton en sier-/grindtegels rondom de bedrijfswoning. Daarnaast is het erf voorzien van:
- een betonnen mestvaalt achter de grupstal;
- een sleufsilo van circa 500 m² (60,00 x 8,40 m¹) en wanden van 0,88 m¹ hoog en 0,22 m¹ dikte;
- kuilvoerplaten tussen de sleufsilo en de ligboxenstal;
- krachtvoersilo (achter de grupstal) en kunstmestsilo (naast de veldschuur);
- betonnen kadaverplaats met kadaverbak aan de openbare weg.

STAAT VAN ONDERHOUD
Gezien de huidige staat van onderhoud en inrichting en het voorzieningenniveau, voldoet het bedrijf niet meer geheel aan de moderne hedendaagse standaarden. Alle gebouwen zijn in de basis (dus constructief gezien) zeer degelijk gebouwd, maar een koper dient rekening te houden met kosten om (met name de bedrijfswoning) te updaten naar de eisen van deze tijd.

ASBEST
De asbesthoudende golfplaten dienden op basis van wettelijke saneringseisen, voor 31 december 2024 volledig verwijderd te zijn (dit geldt de daken van de grupstal, ligboxenstal en veldschuur). De asbesthoudende eternitplaten van het dakbeschot (aan de binnenzijde) vielen niet onder de saneringsplicht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Agrarisch bedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 92 a 70 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
L
Perceel
910
Are
92
Centiare
70

Kadastrale gegevens

Gemeente
SCHAIJK
Sectie
L
Perceel
910
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart De Steeg 3 Reek

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI