Vorige | Volgende

De Steeg 6 REEK

Bewaar object
Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Omschrijving

Voormalig melkveebedrijf, bestaande uit een bedrijfswoning, ligboxenstal, veldschuur, rijbak, verschillende weides en overige voorzieningen; gelegen op een perceel van 01.70.00 hectare. Er is de mogelijkheid de koop uit te bereiden met een perceel cultuurgrond van 01.72.00 hectare.

Vraag de brochure aan voor uitgebreidere informatie.

Woning:
De bedrijfswoning is in 1975 traditioneel gebouwd met funderingen op staal en uitgevoerd met wanden in niet-geïsoleerde spouw met schoonmetselwerk. Het zadeldak met houten dakconstructie en wolfseind is gedekt met gebakken pannen en voorzien van enkele dakramen en een dakkapel aan de voorzijde. De begane grond- en eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton en de tweede verdiepingsvloer (zolder/vliering) is uit hout. Het geheel is voorzien van hardhouten kozijnen met hoofdzakelijk enkele beglazingen.

Indeling begane grond:
- Hal met voordeur en trapopgang;
- Studeer-/slaapkamer met boekenkasten;
- Woonkeuken;
- Kelderruimte;
- Woonkamer;
- Bijkeuken met achteruitgang;
- Badkamer.

Eerste verdieping:
- Overloop met trapopgang;
- Badkamer met wasbak, toilet en ligbad met thermostatische kraan;
- Twee normale slaapkamers;
- Grotere ouderslaapkamer, voorzien van inbouwkasten;
Alle slaapkamers hebben afsluitbare opslagruimte onder de dakschuinte.

Tweede verdieping:
- Overloop;
- Twee bergzolderruimtes.

Gezien de huidige staat van onderhoud en inrichting en het voorzieningenniveau, voldoet het object niet geheel meer aan de hedendaagse standaarden. De woning is in de basis (constructief gezien) zeer degelijk gebouwd, maar de koper dient rekening te houden met kosten om de woning te updaten naar de eisen van 2017.

Gebruiksoppervlaktes:
- Gebruiksoppervlakte wonen : 160 m².
- Overig inpandige ruimte : 80 m².
- Gebouwgebonden buitenruimte : 8 m².
- Externe bergruimte : 30 m².
- Inhoud woning : 730 m³.

Ligboxenstal:
Traditioneel gebouwd met funderingen op staal, metselwerk wanden uitgevoerd in spouw en verlijmde houten spanten met vrije overspanning. De buitenmuren zijn uitgevoerd met een gevelsteen en de binnenmuren zijn uitgevoerd in kalkzandsteen. Het zadeldak is gedekt met eterniet golfplaten en enkele lichtdoorlatende platen en tevens voorzien van een lichtstraat in de nok. Aan weerzijde van de stal is er toegang tot het voerpad met hoge schuifdeuren; afgewerkt met staalprofielplaat.

Ingedeeld als volgt: garage met handbediende garagedeur (in gebruik bij de woning), melkstal (melkput aanwezig, maar dichtgelegd met houten planken), melklokaal (zonder melktank en -installatie), afkalfstal en paardenstal. De voerhekken zijn gedeeltelijk verwijderd en vervangen door 4 groot uitgevoerde paardenboxen.

Open loods:
Gebouwd met funderingen op staal en met houten staanders, spanten en gordingen. De wanden zijn uitgevoerd met staalprofielplaat op houten regelwerk. Het ongelijk zadeldak is gedekt met eterniet golfplaten. Vloeren zijn bestraat met betonklinkers. Aan de linkerzijde zijn aan de binnenzijde drie paardenboxen gebouwd (afmetingen circa 4 x 4 m¹ per stuk), waarboven een houten open hooizolder is gesitueerd.

Rijbak:
De rijbak is circa (20 x 60 ≈) 1.200 m² groot. De grond betreft een met zand opgehoogde bodem, welke niet gedraineerd is. Door de ligging direct aan de Hertogswetering wordt de rijbak echter op natuurlijke wijze voldoende droog gehouden voor (semi-)particulier gebruik. De bak is omheind met bielzen en twee stalen geleiders.

Overige voorzieningen:
- Achter de ligboxenstal is een sleufsilo (uit gestort beton) aanwezig van circa (8,00 x 25,00 =) 200 m².
- Mestvaalt naast de open loods.
- Verschillende met bielzen en ijzer omheinde weides.
- Het hele terrein is voorzien van circa 850 m² aan erfverhardingen, hoofdzakelijk bestaande uit gegoten betonplaten.

Milieuvergunning:
Het object beschikt over een milieuvergunning voor het houden van 15 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar (runderen) en 15 volwassen paarden (3 jaar en ouder).

Bestemming:
Het object heeft een agrarische bestemming met de functieaanduiding "grondgebonden veehouderij" en een bouwblok van circa 8.780 m². Dit betekent dat het object in beginsel gebruikt dient te worden als onderdeel van een agrarisch (veehouderij)bedrijf. De woning betreft een zogenaamde bedrijfswoning, waardoor deze (door een particulier) niet als pur sang woning gebruikt mag worden!

Het bestemmingsplan kent echter, onder bijzondere voorwaarden, een wijzigingsbevoegdheid om de bestemming te wijzigen in een gangbare woonbestemming (artikel 4.7.1). Een van de belangrijkste voorwaarden is dat de vrijstaande bijgebouwen worden gesloopt, ten einde er maximaal 200 m² resteert. De hiervoor benodigde (onderzoeks)kosten en leges komen voor rekening van de koper. Bespreekbaar is het voeren van de benodigde procedure alvorens het object verworven wordt.

Extra grond / kadastrale splitsing:
In overleg is het mogelijk om tegen meerprijs extra cultuurgrond tot de koop te laten behoren. Het betreft het perceel gelegen tussen de Steeg 4 en 6 en heeft geen grootte van circa 01.72.00 hectare. Dit perceel wordt niet separaat verkocht alvorens het bedrijf verkocht is.

Voor de splitsing zal aansluiting gezocht worden bij de bestaande fysieke perceelsgrens achter de open loods, om deze vervolgens loodrecht door te trekken richting de straatzijde. Een klein gedeelte van deze cultuurgrond (circa 800 m²) behoort derhalve nog tot de koop van het bedrijf.

Indien deze extra cultuurgrond niet in zijn totaliteit bij de koop van het bedrijf is inbegrepen, dient voor de notariële levering nog een kadastrale splitsing doorgevoerd te worden. De hiermee gemoeide kosten komen voor rekening van de verkoper. De in deze brochure gebruikte perceelsoppervlakten zijn zorgvuldig berekend, maar niet meer dan een indicatie van de na splitsing door het Kadaster vast te stellen definitieve oppervlakte. Een eventuele over- of ondermaat zal verrekend worden tegen € 7,00 per vierkante meter (gemiddelde cultuurgrondprijs).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Agrarisch bedrijf
Nevenbestemming
Paardenhouderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 70 a 0 ca
Omvang
deelperceel
Sectie
L
Perceel
499
Hectare
1
Are
70

Kadastrale gegevens

Gemeente
SCHAIJK
Sectie
L
Perceel
499
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart De Steeg 6 REEK

naar De Steeg 6 REEK
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI