Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Duifhuisstraat 2 Schaijk

Bewaar object
Dit agrarisch object is verkocht

Omschrijving

Stal Swanenberg is één van de grootste hippisch complexen in Noord-Brabant en behoort tot de grotere van Nederland. Paardensport wordt hier tot en met het hoogste niveau bedreven, zowel springen als dressuur.

De accommodatie is eind 2013 gerenoveerd. Stal Swanenberg is gelegen aan de rand van Schaijk, in het landelijk buitengebied van de provincie Noord-Brabant. De hippische accommodatie beschikt over circa dertien hectare grond, een schitterende springtuin, zes dressuurpistes, een binnenmanege, achtenveertig stallen, een verhard parkeerterrein, een longeerbak en een stapmolen. De locatie is zeer geschikt voor het organiseren van grootschalige evenementen, hiervoor beschikt de manege over ruime horecafaciliteiten met een royaal en sfeervol terras.

WOONHUIS/BEDRIJFSWONING
De accommodatie beschikt momenteel niet over een bedrijfswoning, maar deze mag conform het bestemmingsplan wel opgericht worden. Er is wel een inpandig appartement aanwezig op de tweede verdieping van de rijhal. Om dit voor bewoning geschikt te maken, dienen nog enkele aanpassingen doorgevoerd te worden.

DE MANEGE
Zowel links als rechts van de binnenmanege zijn paardenstallen gesitueerd, gekoppeld middels een hal aan de achterzijde van de manege. In totaal zijn 48 paardenboxen aanwezig.

HORECAFACILITEITEN
Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping bevinden zich horecaruimtes, welke voorzien zijn van alle nodige faciliteiten en buitenterassen. Volledig ingerichte bar met tapinstallatie, muziekinstallaties, spoelkeuken, etc. Tevens is er een professionele keuken aanwezig voorzien van alle apparatuur. Alle horeca ruimtes zijn hoogwaardig afgewerkt en hebben een zeer nette uitstraling. De binnenmanege beschikt over een vide alwaar ook een bar met alle faciliteiten aanwezig is.

APPARTEMENT
Op de tweede verdieping (middels een trap vanuit de horecaruimte) bevindt zich een 3-kamer appartement. Ingedeeld met een hal, woonkamer met open keuken, badkamer en twee slaapkamers. Het appartement kijkt prachtig uit over de binnenmanege en het voorterrein. Om dit appartement voor bewoning geschikt te maken, dienen nog aanpassingen doorgevoerd te worden (m.n. brandveiligheid).

SLAAPVERTREKKEN
Op de verdieping zijn eveneens een 6-tal slaapvertrekken voor stagaires en werknemers. Deze kijken uit over het voorterrein en de binnenplaats. Om deze vertrekken voor bewoning geschikt te maken, dienen nog aanpassingen doorgevoerd te worden (m.n. brandveiligheid).

TERREINVOORZIENINGEN
Het terrein is zeer netjes en compleet afgewerkt met oog voor de nodige details. Het buitenterrein is ingericht met veel dezelfde soort hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke materialen, waardoor de accommodatie één geheel vormt. De accommodatie beschikt over de navolgende buiten-/terreinvoorzieningen:
• 6 dressuurpistes van elk 20 x 60 m¹.
• 1 springpiste 60 x 80 m¹.
• hengstenwei.
• longeercirkel.
• stapmolen.

EVENTINGBOS
De accommodatie beschikt over een eventing bos op eigen terrein, van circa 39.000 m². Gelegen achter op het terrein op slechts 200 meter van de manege / het hoofdcomplex. Een unieke afwisseling van terrein, bossen en waterpartijen. Het bos is omzoomd door een natuurlijke renbaan en in het bos zijn verschillende natuurlijke hindernissen opgesteld.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Manegebedrijf
Nevenbestemming
Horeca/recreatie
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
12 ha 70 a 10 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
SCHAIJK
Sectie
K
Perceel
180
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
SCHAIJK
Sectie
K
Perceel
493
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Duifhuisstraat 2 Schaijk

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI