Vorige | Volgende

Ganzenweg 20 OVERLANGEL

Bewaar object
Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Omschrijving

ALGEMEEN
Het object betreft een voormalig pluimveehouderij, waarvan de stallen gesloopt zijn en is derhalve thans niet meer actief als zodanig geëxploiteerd. Naast de bedrijfswoning met aangebouwde garage/berging, beschikt het object over een loods van 1.130 m2, een vrijstaande paardenstal en een recent nieuwgebouwde multifunctioneel gebouw. Tevens behoort 19.230 m2 cultuurgrond tot het object.

Het object is in zijn totaliteit te koop, maar het geheel wordt ook in drie te onderscheidde delen aangeboden. Het is aan de koper te besluiten om een bod te doen op slechts 1 deel, dan wel een bod te doen op 2 of op alle 3 de delen tezamen. In overleg is het mogelijk om meer of minder vierkante meters perceel tot de te onderscheidde kavels te rekenen. Zie tevens een schematische schets van de ligging van de kavels, in de bijlage van de brochure!

Wij raden u ten zeerste aan de brochure aan te vragen, om zo een duidelijker en beter beeld van de koop te krijgen!

Kavel I: Dit betreft het woonhuis met erf en tuin, de paardenstal met weides en het multifunctioneel gebouw met diens erf. Dit alles is gelegen op circa 25.000 m2, waarvan 15.000 m2 tot bouwblok behoort.

Kavel II: Dit betreft een bedrijfsloods, welke thans in gebruik is als statische opslaglocatie. Het is functioneel in drie delen gecompartimenteerd en is deels verhuurd, waardoor het object een inkomstenstroom genereerd. Het perceel heeft een oppervlak van circa 5.000 m2. LET OP! Dit kavel kan separaat gekocht worden, doch niet eerder dan kavel I verkocht is. Gezien de eenheid die kavel I en II vormen, is het aan de koper van kavel I om kavel II al dan niet tot de koop te laten behoren.

Kavel III: Het betreft een perceel cultuurgrond, welke grotendeels omzoomd is met houtige beplantingen waarvoor jaarlijks een vergoeding verkregen wordt in het kader van Groen Blauw stimuleringskader. Oppervlak circa 19.230 m2.

Kavel IV/V: Dit betreft voor beide kavels afwisselend erf en weides. LET OP! Deze kavels zijn uitsluitend toe te voegen aan kavel I, II en/of III.

Het object heeft thans nog een agrarische bestemming (niet zijnde intensieve veehouderij).

Herontwikkeling met herbestemming behoort hier zeker tot de mogelijkheden! Gezien de ligging van het object aan de dorpsrand van Overlangel en het algemene beleid van de gemeente Oss betreffende dergelijke locaties, is de verwachting dat de gemeente een zeer welwillend houding zal aannemen t.a.v. de wijziging van de bestemming van het object naar een alternatieve functie. Hierover zijn reeds positieve en uitvoerige gesprekken gevoerd.


HUIDIGE SITUATIE
Het bedrijf heeft een milieuvergunning voor de huisvesten van 10 volwassen paarden (3 jaar en ouder). Dit komt neer op een maximale jaarlijkse ammoniakemissie van 50 kilogram.

Binnen het activiteitenbesluit mogen echter tot 50 paarden of pony's worden gehouden. Voor 51 tot 100 paarden is slechts een omgevingsvergunning met een beperkte milieutoets nodig. Let wel dat dit slechts betrekking heeft op volwassen paarden, waarbij de paarden in opfok (dieren jonger dan 3 jaar) niet worden meegeteld; deze mogen vergunnings- en meldingsvrij gehouden worden tezamen met de aanwezige volwassen dieren.

Vanuit het bestemmingsplan "Buitengebied Oss 2010" is het agrarisch object bestemd. De plannen om deze bestemming om te vormen naar een alternatieve bestemming, zijn reeds akkoord bevonden door de gemeente. Het is aan de koper om deze plannen (al dan niet enigszins gewijzigd) door te zetten naar een voor koper exact passende bestemming.


WONING(voorhuis)
De woning is gebouwd in 1970 en heeft een inhoud van circa 750 m3. De woning is traditioneel gebouwd met funderingen op staal, gevels in schoonmetselwerk en uitgevoerd in spouw. Het in 2012 totale gerenoveerde zadeldak is beschoten met hout en gedekt met dakpannen. De begane grond vloer is uit hout met kruipruimte (de later aangebouwde serre is wel uitgevoerd in betonvloer) en de verdiepingsvloeren zijn eveneens uitgevoerd in beton. De kozijnen (grotendeels onderhoudsarm kunststof) zijn voorzien van dubbele beglazing. Verscheidene ramen zijn voorzien van rolluiken en/of zonneweringen.

Het object is aangesloten op het waterleidingnet, elektriciteitsnetwerk en de gemeentelijke drukriolering. Voor de gasvoorziening wordt gebruik gemaakt van een eigen propaangastank. Tevens heeft het object een aansluiting op het datanetwerk van KPN.

De indeling is als volgt:
- Hal met voordeur / entree, meterkast en trapopgang;
- Woonkeuken voorzien van alle moderne inbouwapparatuur,
waaronder inductiekookplaat, vaatwasser, koelkast, combimagnetron, afzuigkap en anderhalve spoelbak met boiler;
- Verdiepte kelderkast, welke vanuit de keuken toegankelijk is;
- Woonkamer met openhaard en aangebouwde serre;
- Berging met achterdeur en toegang tot wc, badkamer en garage;
- Toilet met fontein; en
- Badkamer met ligbad, douche en wastafel.

Eerste verdieping:
- Overloop;
- Drie slaapkamers, welke alle voorzien zijn van inbouwkasten; en
- Eén slaapkamer met vaste trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
- Opslagzolder.

De garage is opgedeeld in verschillende ruimtes, waaronder een vanaf de oprit toegankelijke garage met openslaande deuren en een afgezonderde inpandige kantoorruimte. De aanwezige sauna kan eventueel worden overgenomen, maar behoort in beginsel niet tot de koop.


VRIJSTAANDE PAARDENSTAL
Een eenvoudige uitgevoerde paardenstal met vijf paardenboxen. Gebouwd met funderingen op staal, steens opgetrokken muren en een dak met deels asbestvrije golfplaten en deels licht doorlatende asbestvrije dakplaten. Qua inrichting hebben vier van de vijf boxen directe uitloop naar de aan de wegzijde gelegen weide.


MULTIFUNCTIONEEL GEBOUW
Deze in 2012 gebouwde accommodatie heeft een vloeroppervlakte van 400 m2, welke voor gelijke delen is verdeeld is over de 2 bouwlagen. Het object is gebouwd op betonnen funderingen, stalen gegalvaniseerde spanten, houten gordingen en wanden opgetrokken in geïsoleerde sandwichpanelen. De dakbedekking bestaat ook uit sandwichpanelen. Het geheel is voorzien van aluminium kozijnen met volledig dubbelen beglazing. Door de gebruikte materialen is het pand duurzaam en energiebesparend gebouwd.

De ruwbouw als voor omschreven is volledig afgerond. Alvorens het object volwaardig bruikbaar zal zijn, dient het object nog afgebouwd te worden! Dit pand leent zich derhalve zeer goed voor een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, gezien hier bij de nog uit te voeren afwerking direct op geanticipeerd kan worden. Naast het gebruik als groeps-accommodatie zou het pand ook dienst kunnen doen als bijvoorbeeld woonzorg-object.


LOODS
De loods in 2012 gebouwd en heeft een vloeroppervlakte van circa 1.130 m2. De loods is in de lengte in drie compartimenten opgedeeld, elk voorzien van een 4 m1 hoge rol-/schuifdeur met loopdeur. Alle compartimenten zijn voorzien van betonnen vloeren.

De loods is verder traditioneel gebouwd met funderingen op staal, stalen spanten en met in bakkenstenen uitgevoerde halfsteense muren. Het zadeldak is gedekt met asbestvrije golfplaten.

De loods is in gebruik als statische opslag en twee compartimenten zijn als zodanig verhuurd. Deze huurovereenkomsten dienen, minimaal voor zolang deze nog lopen, gestand gedaan te worden. Voor een indicatie van de huurstroom kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Het middelste compartiment is thans in gebruik als recreatie-/horecaruimte. Gedeeltelijk wordt het gebruik voor het houden van (kinder)feestjes en is als zodanig onder andere ingericht met een speeltoestel. Het andere gedeelte is ingericht als klein café met bar, dansvloer en uitgebreide semi-professionele keuken. De inrichting heeft een robuuste boeren uitstraling en is keurig afgewerkt met aandacht voor kwaliteit.


EXPLOITATIE
Kavel I zal leeg en vrij van huur en gebruik worden opgeleverd. Kavel II wordt verkocht onder gestanddoening van bestaande huurovereenkomsten voor 2 van de 3 compartiment; het compartiment dat thans in eigen gebruik is, wordt leeg en vrij van huur en gebruik opgeleverd. Kavel III wordt geleverd in niet-verpachte staat en zonder betalingsrechten.


PRIJSSTELLING
De hier vermeldde vraagprijs betreft de vraagprijs voor kavel I.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Agrarisch bedrijf
Nevenbestemming
Horeca/recreatie
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
4 ha 92 a 30 ca
Omvang
geheel perceel
Sectie
E
Perceel
105
Hectare
4
Are
92
Centiare
30

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ravenstein
Sectie
E
Perceel
105
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Ganzenweg 20 OVERLANGEL

naar Ganzenweg 20 OVERLANGEL
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI