Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Het Drielse Bosch 0 ong KERKDRIEL

Vraagprijs vanaf € 349.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

3 unieke bouwkavels op landgoed het Drielse Bosch

Aan de rand van bruisend 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch ligt als hoofdstad van Noord-Brabant aan de noordgrens van deze provincie. De aangrenzende Maas scheidt Noord-Brabant van Gelderland. Direct aan de andere zijde van de Maas, ten noordoosten van 's-Hertogenbosch, ligt de Gelderse plaats Kerkdriel.
Op een unieke locatie in het landelijke buitengebied van Kerkdriel, aan de Maas en recreatiegebied 'De Zandmeren', op slechts 1.200 meter van de dorpskern van Kerkdriel en op slechts 15 minuten rijden van de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch, verkoopt Bernheze Makelaars in opdracht drie ruime bouwpercelen met een bijzondere woonbeleving aan landgoed Het Drielse Bosch.

's-Hertogenbosch heeft, als een van de oudste steden van Nederland, iedereen wat te bieden. De stad is vooral bekend vanwege de enorme en prachtig gebouwde Sint-Janskathedraal, maar kent nog vele andere historische en culturele hotspots. Daarnaast komt ook het winkelend- en uitgaanspubliek niets tekort in 's-Hertogenbosch. De vele winkelstraten en de talloze knusse cafés, gezellige terrassen en restaurants maken de stadsbeleving compleet.

Ten noorden van de stad, aan de andere zijde van de Maas, ligt de gemeente Maasdriel. Een gemeente met ruim 24.000 inwoners, waarvan Kerkdriel de hoofdplaats is.

Alle voorzieningen zijn in Kerkdriel aanwezig; scholen, supermarkten, restaurants en terrassen, diverse sportaccommodaties en -verenigingen en een golfbaan. Daarnaast biedt recreatiegebied De Zandmeren plaats voor diverse recreatiebedrijven, watersporten, een luxe jachthaven en diverse horecagelegenheden. De zuidelijke plas van De Zandmeren is in gebruik als zwemplas en heeft een eigen strand.
Gezien de gunstige ligging ten opzichte van 's-Hertogenbosch en Zaltbommel, zijn ook alle aanvullende voorzieningen binnen handbereik aanwezig. Diverse instellingen op het gebied van zorg, hoger onderwijs en cultuur zijn hier gevestigd, maar ook uitgebreide winkelvoorzieningen en horecagelegenheden zijn er te vinden. Kerkdriel heeft bovendien een uitstekende ligging ten opzichte van de A2, waardoor het centrum van 's-Hertogenbosch in slechts 15 minuten rijden bereikbaar is en de luchthaven Eindhoven Airport in slechts 30 minuten.

Bijzondere woonbeleving middenin de natuur

De drie aangeboden riante bouwpercelen aan het nieuw aangelegde landgoed Het Drielse Bosch maken deel uit van een nieuw aangelegd bos en natuurgebied. De percelen zijn gesitueerd op een terp en variëren in grootte van circa 3.000 m² tot circa 4.000 m². De beoogde landhuizen worden gerealiseerd met sterke onderlinge samenhang en symmetrie en hebben een gezamenlijke waterpartij in het entreegebied, maar bieden tevens, onder andere door de afzonderlijke, ruime tuinen en de afzonderlijke toegang tot het eigen perceel, alle rust en privacy.

Landgoederen behoorden van oudsher tot het bezit van de adel en 'gegoede burgers'. Bernheze Makelaars biedt u nu, eventueel in samenwerking met Leenders Architecten & Ingenieurs, een unieke kans om uw gedroomde landhuis te realiseren aan het prachtige landgoed Het Drielse Bosch.
Het landgoed Het Drielse Bosch heeft een oppervlakte van circa 6 hectare. Een gedeelte hiervan is openbaar toegankelijk, terwijl op het resterende deel drie landhuizen met privéterrein worden gesitueerd. Er wordt een complex gerealiseerd, bestaande uit drie landhuizen met een sterke onderlinge samenhang. Deze woningen maken deel uit van het bebouwingslint langs de Hoenzadrielsedijk en hebben een eigen adres: Het Drielse Bosch 2-4 en 6.
Het complex wordt een bijzonder element aan de dijk door de situering (circa 60 meter vanaf de dijk), het bijzondere ensemble van de bebouwing, de verhoogde ligging én de architectonische vormgeving. Daarbij wordt uitgegaan van statige bebouwing, met één formele, wat statigere woning en twee wat lagere woningen met elk het karakter van een koetshuis. Bovendien kunnen op de percelen karakteristieke bijgebouwen en/of hooischuren worden gerealiseerd. De toegang tot de landhuizen wordt vormgegeven door een vanuit de Hoenzadrielsedijk afgebogen oprijlaan met een langgerekte, brede waterpartij en aan weerszijden een bomenrij. De percelen kunnen aan de entreezijden, onderling en rondom aan de buitenzijde grenzend aan het landgoed worden afgescheiden door beuken hagen.
Dit geheel ondersteunt het beoogde sfeerbeeld van het landgoed en biedt u een bijzondere woonbeleving.

Het aangrenzende landgoed is ingericht met onder meer bossages, ruige hooilanden en een ondiepe waterpoel.

Wij kunnen bouwen onder uw regie
Een van de belangrijkste uitgangspunten is het statige, karakteristieke karakter van het landgoed en de bebouwing. Dit komt tot uiting in de bouwstijl en de situering van de landhuizen, waarbij één formele grotere woning het hoofdgebouw vormt en twee lagere woningen het karakter krijgen van een koetshuis. Binnen de kaders van de regels en voorschriften, en in samenhang met de bebouwing op de overige percelen, kunt u uw woning op uw wensen afstemmen.
De riante bebouwingsmogelijkheden staan onder andere beschreven in het bestemmingsplan van de gemeente Maasdriel en worden zichtbaar op de bijbehorende plankaart. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden, staat in deze brochure een planschets ter illustratie.

Voor het borgen van een optimale coördinatie, afstemming en beoogde uniforme beeldkwaliteit, is het wenselijk voor u als toekomstige eigenaar/bewoner, de planontwikkeling en het ontwerp van de te realiseren landhuizen (en eventuele bijgebouwen) inclusief de inrichting van de openbare ruimte in handen te leggen van Leenders Architecten & Ingenieurs. Dit bureau zal in rechtstreekse opdracht en op kosten van u als eigenaar/bewoner, alle ontwerpwerkzaamheden kunnen uitvoeren tot en met het definitief ontwerp. Bij dit definitief ontwerp zal tevens een kostencalculatie door de geselecteerde aannemer ter fiattering aan u als opdrachtgever worden overlegd.
Met de aankoop van een perceel aan landgoed Het Drielse Bosch,kunt u dus beschikken over een professioneel bouwteam, bestaande uit een nader te selecteren aannemer en Leenders Architecten & Ingenieurs. Samen verkent u de mogelijkheden en realiseert u uw droomhuis voor de meest bijzondere woonbeleving!

Het hoofdgebouw, met een maximale breedte van 30 meter en een diepte van 10 tot maximaal 15 meter, zal twee forse bouwlagen tellen en afgedekt worden met een forse kap. De kaprichting is evenwijdig aan de dijk en de verdiepingshoogte van minimaal 3,3 meter zal de gevel een statige uitstraling en allure geven. Deze woning sluit in westelijke richting de oprijlaan/het entreegebied visueel af.

De beide naastgelegen woningen krijgen een ruimtelijk zelfstandige positie aan het entreegebied. De maatvoering van deze woningen is bescheidener met een lagere goothoogte, maar wel eveneens met een zware kap, waarbij de vormgeving zal worden afgestemd op de sfeer en beleving van het hoofdgebouw. Ook hier wordt gekozen voor een historiserende bouwstijl.

Op de percelen kunnen daarnaast nog bijgebouwen gerealiseerd worden. Ter ondersteuning van het sfeerbeeld van het landgoed, kunnen deze bijgebouwen bij de twee gelijkvormige woningen worden vormgegeven in de vorm van een karakteristiek bijgebouw en/of hooischuur.
De aanleg van de ontsluiting en het entreegebied, inclusief dienstleidingen, kabels en drukriolering, komt voor gezamenlijke opdracht en rekening van de toekomstige eigenaren.

Om optimaal te kunnen genieten van het perceel, de woning en de omgeving, zal de architect met u als toekomstig eigenaar/bewoner een ontwerp realiseren wat bij u past.

Wij bieden 3 verschillende percelen aan:

Het Drielse Bosch 2; oppervlakte 3000 m2 €399.000,-
Het Drielse Bosch 4; oppervlakte 4000 m2 €469.000,-
Het Drielse Bosch 6; oppervlakte 3000 m2 €349.000,-

De genoemde bedragen gelden per kavel en zijn inclusief 21% btw en overdrachtsbelasting, tenzij anders
omschreven.

Voor uw beeldvorming:
Een woning van circa 1.000 m3, gebouwd op kavel B of C, realiseert u bijvoorbeeld al vanaf circa
€ 999.000,- (inclusief bouwperceelkosten)

Bouwperceel-/grondkosten v.o.n Kavel A €469.000,- , kavel B €349.000,- en kavel C €399.000
Nutsvoorzieningen circa €5.000,-
Drukriolering (circa 300 meter), inclusief pompunit circa €10.000,-
Bouwkosten inclusief engineering, vanaf definitief ontwerp (afhankelijk van afwerkingsniveau) €500,- per m3
Indien gewenst:
Architect t/m definitief ontwerp en kopersbegeleiding €22.500,-
Bouwmanagement/opzichter (door derden of door architect) in overleg met koper/toekomstig eigenaar.

Exclusief ontsluitingsweg en inrichting entreegebied, toegangspoort, waterpartij en bomen vanaf 25.000,- en Terrein-/perceelafscheiding door middel van bijvoorbeeld dubbele beuken hagen en tuinentreepoort
Legekosten en omgevingsvergunning circa 2,5% van de bouwkosten (exclusief BTW)

Eventuele bijkomende kosten:
- Interieurplan, -advies en aanbesteding
- Stoffering/meubilering
- Tuinplan, -advies, aanbesteding en tuinaanleg, inclusief terras- en parkeerbestrating en buitvenverlichting

Voor informatie over de verkoop van de bouwpercelen aan landgoed Het Drielse Bosch kunt u contact opnemen met:

Bernheze Makelaars
Bart Pittens
Bitswijk 10
5401 JB Uden
T 0413-243818
info@bernheze.nl

Voor informatie over de bouwmogelijkheden en de kosten daarvan kunt u contact opnemen met:

Leenders Architecten & Ingenieurs
Noud Leenders
Mgr. Van den Tillaartstraat 1
5461 KX Veghel
T 0413-366711
info@leendersarchitecten.nlLees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bouwgrond
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3000 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Het Drielse Bosch 0 ong KERKDRIEL

naar Het Drielse Bosch 0 ong KERKDRIEL
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI