Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Hulst 20 Sint-Oedenrode

Bewaar object
Deze woning is onder bod

Omschrijving

WONING-INRUIL BESPREEKBAAR

Het erfpachtrecht ten aanzien van een 19de-eeuwse langgevelboerderij, gelegen op een perceel van 9.460 m2. Naast de woonboerderij beschikt het object over een kleine oude varkensstal, een Bed & Breakfastaccommodatie met grote carport, een vrij liggend overdekt zwembad en een weide welke is ingeplant met wilgen en fruitbomen.

Kadastrale gegevens
Gemeente : SINT OEDENRODE
Sectie : M
Nummer : 684
Grootte : 94 are 60 ca

HUIDIGE SITUATIE
Het object heeft in het kader van het project Het Groene Woud "Het Kloppend Hart" (als deelproject van de Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant) een bestemming gekregen om te kunnen fungeren als multifunctioneel duurzaamheids- c.q. streekcentrum. Het is de bedoeling dat deze locatie een duurzaamheidscentrum wordt, waarbij voorlichting over duurzaamheid in de breedste zin van het woord centraal staat. Het moet een voorbeeld worden op het gebied van hergebruik. Zo wordt de locatie ontwikkeld met respect voor de geschiedenis en de landschappelijke context én met het oog op de toekomst. Hierbij zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van materialen uit sloopprojecten. Onder voorwaarden is de gemeente tevens bereid om de bestemming wonen op dit object weer te herstellen.

Feitelijk dient het object aangewend te worden als duurzaamheidscentrum. Onder duurzaamheidscentrum wordt verstaan het gebruik als informatie- en expositieruimte, workshop en conferentieruimte en het exploiteren van een Bed & Breakfast. Bij het voorgaande is ondersteunende horeca en/of ondergeschikte detailhandel mogelijk.
Naast dit alles mag de bestaande woonboerderij als bedrijfswoning gebruikt worden. De vergader-/ workshopruimte zou zich kunnen richten op bedrijven die een externe locatie zoeken voor een brainstormsessie of teambuilding activiteiten. De locatie zou faciliteiten kunnen bieden voor het houden van een presentatie of bespreking, maar kan tevens een multifunctionele ruimte bevatten voor bijvoorbeeld een yogales of workshop. Kortom een en ander kan zeer ruim geïnterpreteerd worden en de exploitatie kan op een wijze plaatsvinden die de koper het beste past.

Let wel, een commerciële en winstgevende exploitatie is bij dit alles het uitgangspunt! Het object betreft nadrukkelijk geen (puur) non-profit-project. De voorgenoemde gebruiksmogelijkheden kunnen per direct worden aangevangen. Het
hiervoor benodigde bestemmingsplan is thans onherroepelijk. De ombouw van het object daartoe dient nog wel (deels) te gebeuren.

Indien u twijfelt over de gebruiksmogelijkheden, vragen wij u contact met ons op te nemen. Veelal is er meer mogelijk dan u denkt!


WONING
De karakteristieke langgevel boerderij is traditioneel gebouwd met funderingen op staal, de gevels zijn uitgevoerd in spouw en aan de buitenzijde voorzien van wit stucwerk. Het zadeldak met houten kapconstructie is gedekt met gebakken pannen. Het dak is voorzien van twee wolfseinden en verschillende Velux dakramen. Het geheel is voorzien van houten kozijnen en luiken en heeft hoofdzakelijk dubbele beglazing. De boerderij heeft een authentieke uitstraling, de oude rondhouten balklagen zijn zichtbaar gelaten en e.e.a. is afgewerkt met veel hout. Ook in de vloerafwerking is de authentieke sfeer en bouwwijze behouden gebleven, waardoor het geheel een unieke uitstraling heeft.


BED & BREAKFAST
Deze accommodatie is in aanbouw. De accommodatie is traditioneel gebouwd met funderingen op staal, schoonmetselwerk uitgevoerd in spouw en een zadeldak met houten kapconstructie gedekt met gebakken pannen. De kozijnen zijn van hardhouten voorzien van volledig dubbele beglazing. De begane grondvloer is van beton, de verdiepingsvloer is van hout.

De ruwbouw van dit pand is praktisch afgerond. De afbouw en volledige inrichting van het pand dient nog geheel te geschieden. De tekeningen en plannen daartoe zijn wel reeds aanwezig en worden meegeleverd.

Als aanbouw aan de bed & breakfast, is in dezelfde stijl een overkapping c.q. carport gebouwd. Deze biedt ruimte voor de stalling van circa 3 tot 4 personenauto's. Voor dit pand, waar tevens één van de opritten aan ligt, is een grote hoeveelheid terrein verhard met gebakken klinkers. Dit terrein biedt voldoende ruimte voor het parkeren van
auto's van bezoekers.

Voor meer informatie vraag de uitgebreide brochure aan !

Met nadruk dient vermeld te worden dat de koop, als bedoeld in deze brochure, uitsluitend het erfpachtrecht betreft. De blooteigenaar (Stichting Het Brabants Landschap) heeft het object tot 28 december 2052 uitgegeven in erfpacht. De jaarlijkse canon betreft circa € 9.000,00. De Stichting heeft aangegeven het erfpacht te willen verlengen met nog eens 40 jaren.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Boerderij
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
340 m²
Externe bergruimte
350 m²
Bruto inhoud
700 m³
Perceeloppervlakte
9.460 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel

Energie

Isolatie
muurisolatie, dubbel glas

Kadastrale gegevens

Gemeente
Sint Oedenrode
Sectie
M
Perceel
684
Oppervlakte
9460 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Landelijk gelegen

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Hulst 20 Sint-Oedenrode

naar Hulst 20 Sint-Oedenrode
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI