Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Kaak 1 Milheeze

Bewaar object
Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Voormalig agrarisch bedrijf bestaande uit een vrijstaande woning met 2 hectare 84 are en 45 centiare grond. De eerder nog aanwezige 3 bedrijfsgebouwen zijn onlangs gesloopt, de aanwezige asbest is gesaneerd en een bodemonderzoek is verricht.

De procedure om te komen tot een paardenaccommodatie met B&B faciliteiten is opgestart. Voorafgaand hieraan zijn er diverse gesprekken gevoerd met gemeente en provincie. Ook het naast gelegen terrein zal een recreatieve functie krijgen.

Woning met aanpandige garage
De woning is gebouwd in de jaren zeventig en latere jaren verbouwd. De woning met aanpandige garage in gebruik als berging heeft een woonoppervlak van circa 147 m² en een inhoud van circa 475 m³. De woning is opgetrokken in spouw metselwerk. Het dak is voorzien van gebakken dakpannen. De woning is voorzien van enkele beglazing en houten kozijnen. De begane grondvloer is gedeeltelijke voorzien van een houten ondervloer en gedeeltelijk van beton. De woning is ingedeeld met een entree, keuken met toegang tot garage/berging, woonkamer en 3 slaapkamers. Bovenverdieping is niet in gebruik. De ruimten zijn overwegend voorzien van een laminaatvloer en stucwerk wanden en plafond. De woning heeft de beschikking over een cv-installatie.

3 stallen voor opslagdoeleinden
Zoals gemeld zijn deze stallen reeds gesloopt enkel de betonvloer is nog intact. De afmetingen van de betonvloeren van de voormalige stallen zijn als volgt:
11,5m x 71m en 10,5m x 95,5m en 13m x 42,5m. De totale oppervlakte bedraagt ca 2.370 m²

Natuurgebied "De Stippelberg"
Dit grote natuurgebied in het oosten van Brabant heeft twee gezichten. In het natte oostelijke deel vind je een gemengd bos met de uitstraling van een landgoed: met een landhuis met statige lanen en rododendron struiken. In het westen ligt een dennenbos met talloze heuveltjes op de Milheezerbreuklijn. De omvang van de Stippelberg imponeert. Het gebied beslaat ongeveer 1.000 hectare. Wandel in het oostelijk deel van de Stippelberg over de fraaie lanen.
Ga je dieper het gebied in, dan sta je ineens aan de rand van het bos. Daar zie je een landschap, zoals de Peel er ooit uitzag, met heide en solitaire vliegdennen. Wandel door een dennenbos en over de stippels in het landschap. Die talloze stippels zijn stuifduinen die ontstonden door zandverstuivingen. In het vroegere open gebied had de wind vat op het zand, dat meegevoerd werd tot het door planten en struiken tegen werd gehouden. De Stippelberg dankt haar naam aan deze heuveltjes.

Ontwikkelingsmogelijkheden
Opdrachtgever heeft een plan in ontwikkeling waarmee het mogelijk wordt het bestaande complex in te richten met een groepsaccommodatie, paardenstallen, rijhal, rijbak, loods, Bed & Breakfast, stapmolen en paddocks.
Note: het is niet verplicht om alle mogelijkheden uit te voeren.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1971-1980

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
147 m²
Bruto inhoud
475 m³
Perceeloppervlakte
28.445 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Bakel en Milheeze
Sectie
B
Perceel
1454
Oppervlakte
990 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Bakel en Milheeze
Sectie
B
Perceel
1453
Oppervlakte
8565 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Bakel en Milheeze
Sectie
B
Perceel
1455
Oppervlakte
18890 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Kaak 1 Milheeze

naar Kaak 1 Milheeze
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI