Vorige | Volgende

Oudedijk 147 ODILIAPEEL

Bewaar object
Dit agrarisch object is onlangs verkocht

Omschrijving

Een vleesvarkensbedrijf met recreatiefaciliteiten, bestaande uit: een woning, vleesvarkensstal, voormalige ligboxenstal, hobbyruimte, recreatiestal, recreatieloods en veldschuur.

Huidige situatie
Het bedrijf biedt ruimte voor de huisvesting van 1.140 vleesvarkens, daarnaast zijn e diverse opstallen in gebruik voor recreatie, stalling caravans en opslag. Voor meer informatie over het recreatiebedrijf wordt verwezen naar de website van deze onderneming: http://www.staertje.nl/

Bouwaard
Woning
De woning is gebouwd in 1963, de aanbouw tussen de woning en de ligboxenstal dateert van 2007. De woning is in 2008 gerenoveerd. De woning heeft een totale inhoud van circa 467 m³. De woning is traditioneel gebouwd, de gevels zijn opgetrokken uit spouwmetselwerk. De spouw is in 2010 voorzien van spouwisolatie met KOMO procescertificaat. De begane grond en de 1e verdiepingsvloer zijn van beton. De zoldervloer is van hout.
Het zadeldak is met pannen bedekt en geïsoleerd met Unidek isolatieplaten. De kozijnen zijn uitgevoerd in hardhout met dubbele beglazing. De begane grond is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. Verwarming middels een cv-ketel.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
- hal,
- woonkamer,
- keuken (d.d. 2008),
- berging,
- kantoor/speelkamer.
Eerste verdieping:
- Overloop,
- 4 slaapkamers,
- Badkamer (d.d. 2008).
Tweede verdieping:
- bereikbaar via een vlizotrap.

Ligboxenstal
Stal is gebouwd in 1962/1963, in 1995 is deze stal uitgebreid. De oppervlakte van deze stal bedraagt 20,5 x 40,5 = 794 m². De stal is traditioneel gebouwd, de gevels zijn gemetseld. In de stal ligt een vlakke betonvloer. Het dak is gedekt met deels asbesthoudende vezelcement golfplaten en een gedeelte asbestvrije vezelcement golfplaten ('95. De ligboxenstal is sinds 2006 niet meer in gebruik voor het huisvesten van rundvee. De mestkelders zijn nog aanwezig, de bovenzijde is afgedekt met folie en een betonvloer. De opslagcapaciteit bedraagt ca. 810 m³. Met uitzondering van de voormalige melkput en tanklokaal bestaat de stal een één open ruimte. Deze stal is geschikt gemaakt voor opslag en stalling van machines. De voormalige garage is bij de woning getrokken en momenteel in gebruik als kantoor/speelkamer.

Hobbyruimte
Deze ruimte betreft een voormalige varkensstal. Deze stal is gebouwd in 1963 en verbouwd in 2004. De oppervlakte van deze stal bedraagt 8 x 18 = 144 m² met een overdekt terras van 3,5 x 8 = 28 m². De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels. De vloer is van beton. Het dak is gedekt met deels asbesthoudende vezelcement golfplaten en een gedeelte asbestvrije vezelcement golfplaten ('95). Het dak is geïsoleerd met "Dupanel" isolatieplaten. De kelders zijn niet meer in gebruik en afgedekt met een laag beton. De ruimte is ingericht met een overdekt terras waarbij het dak door loopt, vervolgens is er een zaal, voorzien van vloerverwarming, gesitueerd met een bar. Achter in de stal is een opslagruimte gesitueerd, hier is tevens een koelcel aanwezig.

Recreatieruimte
Deze stal is gebouwd in 1963 en verbouwd in 2004. De oppervlakte van deze stal bedraagt
8 x 23 = 184 m². De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels. De vloer is van beton. Het dak is gedekt met asbesthoudende vezelcement golfplaten. Het dak is geïsoleerd met "Dupanel" isolatieplaten. De kelders zijn niet meer in gebruik, afgedekt met een laag beton. Deze stal is in gebruik als recreatieruimte, met een bar, zaal en overdekt terras. De zaal is voorzien van vloerverwarming.

Recreatieloods
Deze loods is gebouwd in 1990. De oppervlakte van de loods bedraagt 12,9 x 14,9 = 192 m². De gevels zijn opgetrokken uit damwand beplating. De vloer is afgewerkt met klinkers. Het dak is gedekt met asbesthoudende vezelcement golfplaten. Deze hal is in gebruik voor handboogschieten, hooivorkwerpen en dergelijke activiteiten.

Veldschuur
De veldschuur is in 1986 gebouwd. De veldschuur heeft een oppervlakte van 9,25 x 20,5 = 190 m². De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk. De vloer is van beton en het dak is gedekt met asbesthoudende vezelcement golfplaten. Deze loods is geheel voorzien van een kelder, inclusief een gedeelte buiten de veldschuur. De totale mestopslag capaciteit bedraagt circa 714 m³. Deze veldschuur is in gebruik voor opslag en stalling van machines.

Vleesvarkensstal
Deze stal is gebouwd in 2002 en voorzien van automatische voedering. De oppervlakte bedraagt 31,60 x 47,5 = 1.501 m². De gevels zijn uitgevoerd in geïsoleerd metselwerk. De kap wordt gedragen door stalen spanten en gordingen. Het dak is gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen.
De stal is als volgt ingedeeld:
- centrale gang uitgevoerd in metselwerk;
- 9 afdelingen met 120 vleesvarkens;
- ½ afdeling met 60 vleesvarkens;
- Van Genugten (kunststof) ventilatieplafond;
- kunststof afdelingswanden en hokinrichting;
- betonrooster met bolle vloer met vloerverwarming en rondpompsysteem;
- automatisch droogvoersysteem met brijbakken.

Erfverharding
Het bedrijf is ontsloten met erfverharding, bestaande uit 1.000 m² betonklinkers.

Overig
Voor wat betreft de elektriciteitsvoorziening is het bedrijf afgezekerd op een spanning van
3 x 35 ampere én is er een aansluiting voor noodstroomvoorziening.

Productierechten
Het bedrijf behoren geen productierechten.

Welzijn
Het bedrijf voldoet op dit moment aan alle welzijnseisen.

Exploitatie
Het bedrijf is btw-plichtig. Het heeft de voorkeur dat de gehele onderneming wordt overgenomen vanuit het oogpunt omzetbelasting.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied" van de gemeente Uden. De bestemming luidt "Agrarisch".

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Varkenshouderij
Nevenbestemming
Horeca/recreatie
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
15 ha 56 a 20 ca
Omvang
deelperceel
Sectie
D
Perceel
3020
Hectare
15
Are
56
Centiare
20

Kadastrale gegevens

Gemeente
Uden
Sectie
D
Perceel
3020
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Oudedijk 147 ODILIAPEEL

naar Oudedijk 147 ODILIAPEEL
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI