Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Zeelandsedreef 31 Schaijk

Prijs op aanvraag 

Bewaar object

Omschrijving

Vleesvarkensbedrijf met 6.160 dieren op brijvoer: bestaande uit 4 vleesvarkensstallen op luchtwassers (van ca. 1991 tot 2014), een werktuigenloods, een bedrijfswoning en de omliggende cultuurgrond. Vraag de brochure aan voor aanvullende en uitgebreidere informatie.


VLEESVARKENSSTAL 1 (768 vleesvarkens): Gebouwd omstreeks 1992 met een grootte van 23,40 x 41,00 = 959 m². Wanden uitgevoerd in geïsoleerde spouw en opgetrokken in traditionele gevelsteen en cellenbetonblok binnenmuren. Het zadeldak wordt gedragen door stalen spanten en is gedekt met Alkreflex-isolatie en vervolgens asbesthoudende golfplaten. Ingericht als volgt: centrale gang met daarboven centraal luchtkanaal, met op links en rechts 6 afdelingen met daarin een centraal voerpad met op links en rechts 4 hokken à 2,32 x 3,00 m¹. Afdelingen ingericht met houtwolcement-plafonds, betonnen hokafscheidingen, vloeren met deels betonroosters en deels bolle vloeren met vloerverwarming, voorzien van rvs troggen en ruimteverwarming. De bolle vloeren zijn voorzien van een coating, alsmede de eerste 60 cm¹ van de betonroosters (vanaf de trog). De laatste twee afdelingen beschikken uitsluitend over ruimteverwarming (dus geen vloerverwarming in de bolle vloeren) en hebben aldaar plafonds van plastic folie met 2 x 8 cm¹ glaswolisolatie.


VLEESVARKENSSTAL 2 (704 vleesvarkens): Gebouwd omstreeks 1992 met een grootte van 23,40 x 41,00 = 959 m². De voorste 'afdeling' betreft de voerkeuken. Verder qua inrichting en indeling volledig gelijk aan stal 1. Voerkeuken met hamermolen voor het malen van o.a. granen, welke vervolgens toegevoegd kunnen worden aan de brijvoedering. Verder is een kantoor-, cv- en toiletruimte aanwezig. Tussen stal 1 en 2 is een tussenbouw gerealiseerd, welke als cv-/ketelruimte fungeert en onderverdeler voor de elektra van stal 3.


VLEESVARKENSSTAL 3 (2.000 vleesvarkens): Gebouwd in 2007 met een grootte van 57,20 x 39,30 = 2.248 m². Gebouwd met funderingen op staal. Wanden opgetrokken in geïsoleerde spouw. Het zadeldak wordt gedragen door stalen spanten en stalen gordingen en is gedekt met eco-panelen. Afdelingen ingericht met plafonds van geperforeerde polyester profielplaat, kunststof hok-afscheidingen, vloeren met deels betonroosters en deels bolle vloeren met vloerverwarming en voorzien van rvs troggen. De bolle vloeren zijn voorzien van een coating, alsmede de eerste 60 cm¹ van de betonroosters (vanaf de trog).


VLEESVARKENSSTAL 4 / ETAGESTAL (2.688 vleesvarkens): Gebouwd in 2014 met een grootte van 28,00 x 65,50 = 1.834 m². Gebouwd met funderingen op staal. De buitengevel tegen stal 2 is opgetrokken in traditioneel metselwerk en uitgevoerd in spouw; de overige buitengevels zijn uitgevoerd in sandwichpanelen. Alle binnenwanden uit gegoten beton. Tussenwanden van de afdelingen op de tweede etage uit kunststof en op de eerste etage onder beton. Verdiepingsvloer betreft een prefab kanaalplaatvloer. Het zadeldak wordt gedragen door stalen spanten, stalen gordingen en is gedekt met sandwichpanelen in golfplaatmotief (centraal luchtkanaal in de nok). De stal is voorzien van een 85% biologische lucht-wasser met 60 m³ proceswaterput. Afdelingen ingericht met kunststof hokafscheidingen, vloeren met deels betonroosters en deels bolle vloeren met vloerverwarming en voorzien van rvs troggen. Voorzien van voergang-ventilatie. Op de tweede etage is één hok per afdeling kleiner, gezien aldaar de ventilatiekoker vanaf de eerste etage doorsteekt naar het luchtkanaal in de nok van de stal. Ingericht als volgt: centrale entree op maaiveldniveau met laadruimte en vanaf hier hellings-banen omhoog/omlaag eindigend op de centrale gang langs de zijgevel (één boven / één onder). Vervolgens (zowel boven als onder) 7 volledig gelijke afdelingen. Afdeling met een centraal voerpad met op links en rechts 8 hokken à 2,863 x 3,60 m¹.


MACHINEBERGING / VELDSCHUUR: Volledig afgesloten (geen open-front). Gebouwd omstreeks 2001 met een grootte van 12,00 x 27,00 = 324 m² en uitbouw aan de achterzijde van 6,05 x 3,10 = 19 m²; ergo totaal 342 m². Gebouwd met funderingen op staal. Wanden opgetrokken in staalprofielplaat op houten regelwerk. Het ongelijk zadeldak wordt gedragen door stalen staanders & spanten, houten gordingen en is gedekt met deels golfplaten en deels lichtdoorlatende platen. Vloeren uit gestort beton. De machineberging / veldschuur betreft een enkele open ruimte, voorzien van 3 paardenboxen. De achterliggende uitbouw herbergt een meterkast en de 180 kW noodstroomaggregaat met de bijbehorende 200 liter dieselolietank.


BEDRIJFSWONING
Gebouwd omstreeks 2002. Opgetrokken in geïsoleerde spouw met traditionele gevelsteen. Alle (verdiepings)vloeren uitgevoerd in beton; bergzolder toegankelijk met eveneens een vaste trap. Het geïsoleerde dak wordt gedragen door stalen spanten, houten gordingen en is gedekt met gebakken pannen. Het dak is aan zowel de voor-, als achterzijde voorzien van dakkapellen. Voorzien van kunststof kozijnen (met houtmotief) met dubbele beglazingen. Verwarming middels een HR combi-ketel uit 2002 met vloerverwarming op de begane grond en in de badkamer; de verdieping en de woonkamer hebben geen vloerverwarming maar radiatoren. Ingedeeld als volgt. De begane grond: berging met achterdeur, woonkeuken, kantoorruimte, woonkamer en hal met verdiepte kelderkaste, voordeur, trapopgang en toilet. Eerste verdieping met overloopt, drie grote slaapkamers en een kleinere slaapkamer (3 bij 3 m¹) en een badkamer. Badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en designradiator. De tweede verdieping (middels vaste trap bereikbaar) is in gebruik als bergzolder, heeft dakschuinte vanaf de vloer en een vrije hoogte van circa 2,3 m¹.


OVERIGE VOORZIENINGEN
Het bedrijf beschikt daarnaast over de navolgende zaken:
- 4 x 50 m³ + 1 x 12,5 m³ bijproductentanks bij stal 2; daarbij twee voorvermenger met een capaciteit van 30 m³ en 22 m³.
- 4 x 40 ton + 2 x 14 ton + 1 x 10 ton droogvoersilo tussen stal 1 en 2.
- 50 m² spuiwatertank achter stal 3.
- Propaangastank à 8.000 liter (op huurbasis).


VARKENSRECHTEN
Tot de vraagprijs behoort tevens de levering van 6.003,9 varkenseenheden. Er behoren geen andersoortige agrarische productierechten tot een koop.


PLANOLOGIE
Het object is gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied" (NL.IMRO.1685.bpbgb2009-OH01) van de gemeente Landerd. Het geheel is bestemd tot "Agrarisch - 2". Het bouwvlak heeft een grootte van 12.305 m² en is voorzien van de functieaanduiding "intensieve veehouderij".


VERGUNNINGEN
Het bedrijf beschikt over een milieuvergunning d.d. 7 april 2016 voor het houden van 6.360 vleesvarkens, opfokberen (van ca. 25 kg tot 7 maanden) en/of opfokzeugen (van ca. 25 kg tot eerste dekking), 1 volwassen paard en 2 volwassen pony's. Daarnaast beschikt het bedrijf over een vergunning (kenmerk c1714629/2729395 d.d. 21 januari 2015) als bedoeld in artikel 19d van de Natuurbeschermingswet 1998 voor de emissie van 5.030,9 kilogram ammoniak per jaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Vleesvarkensbedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
3 ha 51 a 70 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Schaijk
Sectie
M
Perceel
511
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Schaijk
Sectie
M
Perceel
512
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Zeeland
Sectie
L
Perceel
240
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Zeelandsedreef 31 Schaijk

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI