Vorige | Volgende

Bouwkavel Beerseweg Mill

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Voor deze 3 royale bouwkavels aan de Beerseweg in Mill wordt een inschrijving georganiseerd. Deze start op woensdag 17 november en sluit op woensdag 15 december 2021, 17.00 uur. U kunt een inschrijfpakket per email opvragen bij de verkopend makelaar.

Mogelijkheid tot het kopen van extra grond bij de bouwkavels:
• bij de kavels kan extra grond aan worden gekocht voor 30 euro p/m2. k.k.
• het betreft agrarisch bestemde grond in het buitengebied van de gemeente Mill en St. Hubert waar extensief recreatief medegebruik is toegestaan (RvR gebuikt hiervoor de term ‘hobbyweide’)
• m.b.t. de gebruiksmogelijkheden van deze grond kan men het vigerende Bestemmingsplan van de gemeente Mill in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl
• koper is zelf verantwoordelijk voor wat hij met de extra grond gaat doen en voor een eventuele vergunning moet men zich wenden tot de gemeente
• de verdeling van de extra grond (omvang & verdeling) gebeurt na de loting en i.o.m. RvR.

Plangebied
Op een steenworp afstand van het rijksmonumentale kasteel Aldendriel in Mill brengt Ruimte voor Ruimte een exclusief plan tot ontwikkeling. De drie zeer royale kavels liggen aan de rand van de dorpskern en gaan op in het landelijk buitengebied met weidse akkers en bossen. Door de fraaie ligging, maar zeker ook door de indrukwekkend ruime afmetingen van maar liefst circa 1.115 m2 tot circa 1.805 m2, bieden de kavels u volop gelegenheid de woning te realiseren die u zich altijd al wenste.
Net als veel Brabantse dorpen heeft ook Mill een warme gemeenschap, waar iedereen zich snel thuis voelt. Het heeft een gezellig centrum met een gevarieerd winkelaanbod. In de omgeving vindt u een zeer afwisselend landschap met weidelanden, bossen en landgoederen, met kilometers aan wandel- en fietsroutes. Mill heeft een zeer veelzijdig verenigingsleven en het dorp kent uitstekende voorzieningen, met verschillende basisscholen, een middelbare school, supermarkten en directe busverbinding naar Uden, Cuijk, Grave en Gennep. Vanaf Mill bent u binnen amper 10 minuten op de A73. Deze snelweg verbindt grote en gezellige steden als Nijmegen, Roermond en Venlo. Het centrum van Uden bereikt u in een kwartiertje met uw auto.

Stedenbouwkundig ontwerp
Per bouwvlak mag één woning met bijgebouwen worden opgericht. Op iedere kavel dienen ten minste twee parkeerplaatsen op eigen terrein te worden gerealiseerd. Het ensemble moet een duidelijke herkenbare vorm te hebben. De vormgeving van de twee nieuwe woningen aan de Kolkweg is bij voorkeur in onderlinge samenhang. Voor de woning aan de Beerseweg kan aansluiting worden gezocht bij de bestaande woning aan Beerseweg 26.

Hoofdgebouw
Voor cohesie met de landelijke omgeving is de woning afgedekt met een zadeldak of afgeleide hiervan (eventueel met wolfseinden), gedekt met keramische (mat afgewerkte) pannen of riet. De woning moet binnen de grenzen van het bouwvlak worden gerealiseerd, met een maximale inhoud van 1.000 m3. De toegestane bouwhoogte en goothoogte van de woning bedragen respectievelijk maximaal 10 meter en 4 meter. De gevel kent een overwegend donkere baksteenarchitectuur (rood-bruinrood-zwart), al dan niet in combinatie met hout. Accenten zoals luiken en dakkapellen dienen uitgevoerd te worden in natuurlijke materialen, zoals hout, glas of stucwerk. Het aantal verschillende materialen dient per woning beperkt te worden, om een rustig straatbeeld te behouden.

Bijgebouwen
Het bijgebouw hoeft niet binnen het bouwvlak gerealiseerd te worden. De maximale oppervlakte van een vrijstaand bijgebouw is 100 m. Het bijgebouw moet minimaal 2 meter achter de voorgevellijn worden geplaatst, maar op minder dan 25 meter afstand tot het hoofdgebouw. De maximale bouwhoogte en goothoogte van de bijgebouwen bedragen respectievelijk 6 en 3 meter.

Zowel het hoofdgebouw als het bijgebouw mogen onderkelderd worden met één bouwlaag. Direct aansluitend mogen in- dan wel uitritten ten behoeve van de ondergrondse bouwwerken worden gebouwd.

Ter inspiratie voor uw woning ziet u hier een aantal referentiewoningen. Dit geeft een indruk van de mogelijkheden en architectuurstijlen. Getoonde beelden geven een goede indruk van de bouwmogelijkheden, wel kan de gemeente nog nadere eisen stellen over de detaillering en kleurgebruik. Ten tijde van het aanvragen van de omgevingsvergunning voor het bouwen worden de bouwplannen voor de woningen door de gemeente Mill en Sint Hubert getoetst aan de algemene criteria uit de Welstandsnota.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Bouwnummer
3

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bouwgrond
Type woning
bouwgrond

Details

Bouwrijpe bouwgrond
nee
Ligging
buiten bebouwde kom, open ligging
Permanente bewoning
ja
Recreatiewoning
nee

Oppervlakten en inhoud

Bouwgrond
1770 m²
Perceel
1770 m²

Indeling

Aantal etages
1

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Bouwkavel Beerseweg Mill

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI