Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Heuvelstraat 7 Waardenburg

Vraagprijs € 550.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Het aanboden bedrijf betreft een eind 1970 gebouwde champignonkwekerij (bestaande uit negen champignoncellen) en aanpandige houten woning en is gelegen aan de Heuvelstraat in het agrarisch en landelijk gebied tussen Waardenburg en Geldermalsen (tussen de rivier de Waal en de autosnelweg A2 en A15). Deze locatie leent zich m.n. voor de ontwikkeling van een agrarisch, semi-agrarisch of agrarisch verwant bedrijf, maar ook niet-agrarische bedrijven kunnen zich hier onder voorwaarden vestigen! Bij interesse verkennen we graag de mogelijkheden met u!


SITUERING EN BEREIKBAARHEID
Het bedrijf is gelegen in het landelijk buitengebied, maar zeer goed bereikbaar: eveneens met (grote) land- en tuinbouw-machinerie. De directe omgeving wordt gekenmerkt door gemengd agrarisch gebied met weides, akkerbouw en fruitteelt. De dichtstbijzijnde op-/afritten van de autosnelwegen zijn de A15 (knooppunt Deil - Tiel) afslag 30a Meteren, welke met 2 minuten rijden op 2,1 kilometer bereikbaar is en de A2 ('s-Hertogenbosch - Utrecht) afslag 16 Waardenburg, welke met 3 minuten rijden op 1,9 kilometer bereikbaar is.


AFMETINGEN:
Hoofdbouw: 97,6 x 25,96= 2.533 m² (muurplaat- 4,00 m¹ & nokhoogte 8,00 m¹)
Aanbouw: 12,66 x 6 = 76 m²
Aanpandige woning: 15,36 x 7,74 = 118 m²


BOUWWIJZE:
Buitenblad opgetrokken uit spouwmuren met isolatie. Stalen (vakwerk) spanten en vrijdragende spanten. Zadeldak gedekt met ABC golfplaten. De eerste 2 cellen zijn uitgevoerd met plat dak en voorzien van bitumineuze dakbedekking. Plafonds in cellen van sandwichpanelen. Gestorte betonnen vloeren. De houten woning (aanbouw) is in gebruik als huisvesting werknemers en voorzien van plat dak met bitumineuze dakbedekking.


CAPACITEIT:
9 cellen met 200 m² teeltoppervlak is totaal 1.800 m². De overige cellen zijn in gebruik als (fust-)opslag.


BEDRIJFSWONING:
De bedrijfswoning betreft een houten aanbouw aan de voorzijde van het bedrijf en is de laatste jaren in gebruik geweest voor het huisvesten van seizoensarbeiders.

Globaal ingedeeld als volgt: hal (met entree vanaf de voorzijde van het pand en de meterkast), open keuken, woonkamer en 4 slaapkamers. Vervolgens is er een portaal met toegang tot het het bedrijf. Er is een inpandige mobiele unit gesitueerd met daarin douchevoorzieningen.

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om eveneens een nieuwe bedrijfswoning te realiseren. Dit mag nadrukkelijk ook een vrijstaande bedrijfswoning worden op een andere locatie op het perceel. De huidige aanpandige bedrijfswoning dient alsdan een andere gebruiksfunctie te krijgen (denk aan kantoor o.i.d.), gezien slechts één bedrijfswoning toegestaan is bij het bedrijf.


BESTEMMINGSMOGELIJKHEDEN
Het object is gelegen in het bestemmingsplan "Buitengebied Neerijnen, veegplan 2017", vastgesteld op 6 juli 2017. Het bestemmingsplan kent diverse binnenplanse wijzigings-bevoegdheden. Kort gezegd zijn er een 3 mogelijkheden:

1) Het handhaven van de huidige bestemming c.q. functie: het gebruik als 'intensieve kwekerij': hier valt niet alleen een champignonkwekerij onder, maar bijvoorbeeld ook witlof e.d., als ook de productie van vis en wormen. Dit is een gebruiksmogelijkheid die geen actie vereist richting gemeente.

2) Omvorming naar meerdere woonbestemmingen (genoemd in artikel 3.7.9) : één van de voorwaarden is dat de ontwikkeling voldoet aan de woningbouwprogramma / -beleid (voorwaarde sub j). De gemeente geeft echter aan dat zij voor de periode 2019 – 2023 zij geen nieuwe woningen kunnen/mogen toestaan, gezien daar ('theoretisch') geen vraag naar is (gebaseerd op het voorgenoemde woningbouwprogramma). De gemeente is echter wel bezig om de regionale woningvraag opnieuw in kaart te brengen c.q. te actualiseren. Dit onderzoek vindt dit jaar plaats, maar het vertalen naar feitelijk beleid zal nog circa 2 jaar duren. Pas hierna kan de gemeente aan nieuwe woningbouwprojecten medewerking verlenen. Een aanvraag in dit jaar zal derhalve per definitie resulteren in een afwijzing.

3) Omvorming naar een bedrijfsbestemming (genoemd in artikel 3.7.5): hierbij zou de mogelijkheid ontstaan voor het exploiteren van één bedrijf uit milieucategorie 1 of 2 + de bouwmogelijkheid voor 750 m² aan bedrijfsgebouwen + daarbij een vrijstaande bedrijfswoning. Alle meters boven de 750 m² zullen moeten worden gesloopt. Deze maximalisering van de oppervlakte bedrijfsgebouwen geldt echter niet wanneer het gaat om semi-agrarische bedrijvigheid. Wat semi-agrarische bedrijvigheid is, wordt niet gedefinieerd, hetgeen ook weer ruimte geeft om dit begrip breed te interpreteren! Ook de gemeente geeft aan hier binnen het redelijke mogelijkheden te zien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar

Bouw

Type
Agrarisch bedrijf
Nevenbestemming
Champignonteeltbedrijf
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
0 ha 72 a 47 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Waardenburg
Sectie
Y
Perceel
202
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Waardenburg
Sectie
Y
Perceel
421
Eigendomssituatie
eigendom belast met opstal
 
 
Gemeente
Waardenburg
Sectie
Y
Perceel
441
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Heuvelstraat 7 Waardenburg

naar Heuvelstraat 7 Waardenburg
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI