Vorige | Volgende

Nieuwe Veldenweg 4a Veghel

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Karakteristieke helft van woonboerderij gelegen nabij het centrum van Mariaheide

Wonen aan de rand van het prachtige Mariaheide? Dat kan op deze fraaie locatie! Mariaheide heeft de kenmerken van een gezellig dorp met de meer stedelijke buren Uden en Veghel met allerlei voorzieningen op fietstafstand. Daarnaast is Mariaheide goed ontsloten door de A-50, waarbij u binnen 30 autominuten in de steden Eindhoven - Nijmegen en ’s-Hertogenbosch bent.

De voorgevel van deze authentieke woonboerderij is goed bewaard gebleven en geeft u direct een goed beeld van het object. Onlangs is de procedure afgerond waarmee de boerderij gesplitst is in 2 woningen.
U krijgt toegang tot de historische boerderij middels twee ontsluitingsmogelijkheden via de Nieuwe Veldenweg. Dit is een geweldige kans om uw fantasie en creativiteit te laten spreken en dit object geheel naar eigen smaak om te toveren tot uw droomhuis!

Het object heeft een gunstige ligging aan de rand van Mariaheide, maar toch met het buitengebied, landerijen, fiets- en wandelroutes zeer nabij gelegen. Voorzieningen en uitvalswegen naar steden als ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Nijmegen zijn goed en snel bereikbaar.

PERCEEL
Hierbij ligt er circa 775 m² aan de rechterzijde bij het achterhuis (1757 m2 betreft het totale perceel). In de brochure vind u een schets van de globale weergave van de percelen behorende tot het voor- en achterhuis.

BOERDERIJ
De boerderij is opgetrokken uit steens gemetselde muren. Het voorhuis is aan de binnenzijde voorzien van een binnenblad waarmee een spouwmuur is gerealiseerd. Het dak is met pannen bedekt en ter plaatse van het voorhuis is de kap voorzien van asbesthoudende eternietplaten. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van enkele beglazing. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout.
De boerderij is nog niet feitelijk gesplitst. De scheiding tussen het voor- en achterhuis komt te liggen ongeveer in het midden en is herkenbaar aan de forse eikenbalk die nu ligt ter plaatse van het achterhuis.

ACHTERHUIS
Dit gedeelte is nog in oorspronkelijke staat en bestaat uit een open ruimte die gebruikt is voor opslag. Vele authentieke balken zijn bewaard gebleven. De verdieping is door middel van een vaste trap bereikbaar. Het achterhuis is naar eigen inzicht in te richten en de bijgevoegde tekening biedt hiervoor een goede basis.
Het achterhuis heeft een globale afmeting van 10 m bij 15 m en een inhoud van 1.000 m³.

BIJZONDERHEDEN
- Buitengewoon mooie locatie
- Vanwege de huidige staat van het object prima aan te passen naar eigen wensen, daarnaast is onder voorwaarden het oprichten van een vrijstaand bijgebouw tot 100 m² mogelijk
- Veel voorzieningen op korte afstand met goed geografische ligging

Om invulling te geven aan de planontwikkeling (splitsen in 2 woningen) dient er voldaan te worden aan een aantal eisen. Deze eisen bestaan in hoofdlijnen uit het realiseren van de gevelindeling zoals op de tekening in de brochure is aangegeven en de landschappelijke invulling. Deze en meer informatie is ook te vinden op: www.ruimtelijkeplannen.nl

Bent u van plan deze historische en karakteristieke boerderij te verbouwen en heeft dit interessante object uw aandacht getrokken? Neem dan contact op met ons. Er zijn twee kijkdagen gepland waarvoor u telefonisch een tijdstip kunt reserveren.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonboerderij
Type woning
halfvrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1892
In aanbouw
nee

Details

Ligging
buiten bebouwde kom, open ligging
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Bijzonderheden

Bijzonderheden
kluswoning

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
300 m²
Perceel
775 m²
Inhoud
1000 m³

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal etages
2

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
geen isolatie

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Veghel L 4444
Oppervlakte
775 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
tuin rondom
Hoofdtuin type
tuin rondom
Hoofdtuin achterom
ja

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Nieuwe Veldenweg 4a Veghel

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI