Vorige | Volgende

Roestelbergseweg 4 * Kaatsheuvel

Bewaar object
Dit agrarisch object is verkocht

Omschrijving

Riant landhuis met voormalige stallen en meer dan 28 hectare grond, gelegen op een prachtige locatie direct aan natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Deze voormalige melkvee-houderij, in het buitengebied van Kaatsheuvel, biedt een unieke gelegenheid om landelijk wonen te combineren met rust, ruimte en natuur.

Dit is dé kans om te wonen op een magistraal mooie locatie met de Loonse en Drunense Duinen letterlijk in de achtertuin. Objecten als deze komen slechts zeer zelden op de markt. Landelijk wonen midden in de natuur; hier geniet u van maximale privacy en rust waardoor het woon-genot maximaal is. Dit unieke object mag met zekerheid een echte blikvanger genoemd worden.

Wie door de toegangspoort rijdt voelt het meteen; dit is een zeer bijzondere plek om te wonen. De fijne sfeer is moeilijk in woorden uit te drukken, dit moet u met eigen ogen komen aanschouwen.

Voor uitgebreide informatie en de ontwikkelingsmogelijkheden, kunt u de brochure aanvragen!

Het is mogelijk om te bieden vanaf €3.800.000,-

Het landhuis is gebouwd in 1976 en beschikt over een royale woonoppervlakte van circa 206 m². Het landhuis heeft een bruto inhoud van circa 1.234 m³ en een ruim perceel oppervlakte van circa 3.500 m².

Rondom het complex bevindt zich 12,9 hectare landbouwgrond, welke op zijn beurt weer omzoomd en doorsnede is met circa 6,4 hectare natuur- en bosgrond. Aan de overzijde van de weg bevindt zich nog eens ruim 7,9 hectare land-bouwgrond. Circa 600 meter ten noordelijk bevindt zich nog een veldkavel landbouwgrond van ruim 1 hectare.

Ligging
Rust, ruimte en natuur en toch op circa 8 autominuten afstand van het centrum van Kaatsheuvel waar u alle dagelijkse voorziening treft, zoals diverse supermarkten, een ruim winkelaanbod, basisscholen, middelbare scholen, sport- en horecagelegenheden.

Ondanks de uiterst landelijke ligging is de ontsluiting uitstekend; met de snelweg A59 op 13 auto-minuten bereikbaar en de Midden-Brabantweg (de N261 of in de volksmond "de weg naar de Efteling") op 5 autominuten bereikbaar. Het centrum van Tilburg is met 18 minuten te bereiken, het centrum van 's-Hertogenbosch met 25 minuten en het centrum van Breda met 30 minuten.

Het nationaal park "De Loonse en Drunense Duinen" ligt letterijk in de achtertuin van het landgoed. Sterker nog: u wordt de trotse eigenaar van een stukje van de Duinen zelf! Vanaf het moment dat u een stap buiten de deur zet, kunt heerlijk genieten van de natuur. In de duinen vind je bos, heide en vooral veel zandverstuivingen. Het is zelfs één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken op de goed begaanbare wandel- en fietspaden. Deze factoren samen creëren een fantastische woonervaring.

Aan het einde van de straat, op nog geen 5 minuten lopen, bevindt zich één van de officiële toegangspoorten tot de Duinen: eveneens genaamd "De Roestelberg". Het startpunt van vele wandel-, fiets, mountainbike- en paardrijroutes en voorzien van een café/restaurant.

Kortom: dit object ligt op een geweldige locatie midden in de natuur!

Het landgoed
Het landgoed -zoals omschreven in deze brochure- wordt als één koop aangeboden en wordt ook uitsluitend als geheel verkocht. Een koper zal echter geen contractuele verplichting worden opgelegd om het landgoed bijeen te houden. De ontwikkeling van een landgoed -in het kader van de provinciale landgoederenregeling- met meerdere nieuwe wooneenheden behoort hiermee tot de mogelijkheden.

Staat van de opstallen
Gezien de huidige staat van onderhoud en inrichting en het voorzieningenniveau, voldoet het object niet geheel meer aan de moderne hedendaagse standaarden. Met name de woning is in de basis (dus constructief gezien) zeer degelijk gebouwd, maar een koper dient rekening te houden met kosten om het complex te updaten naar de eisen van deze tijd.

De woning
De woning is gebouwd met funderingen op staal. De wanden zijn opgetrokken in traditionele gevelsteen en uitgevoerd in spouw (isolatie onbekend). Het geïsoleerd zadeldak (met aan weerszeide wolfseinden) en houten kapconstructie is gedekt met gebakken pannen. Het dak is verder voorzien van twee schoorstenen en aan de voor- en achterzijde van een dakkapel. De begane grond en eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton. De ramen, deuren en kozijnen zijn uitgevoerd in hardhout en deels voorzien van enkele en deels voorzien van dubbele beglazingen. Een groot gedeelte van de ramen is tevens voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken. Boven de terrassen zijn tevens zonneluifels aanwezig.

Begane grond
Bij binnenkomst betreedt u de entree met toegang tot de hal, toilet en meterkast. Vanuit hier betreedt u het imposante leefgedeelte welke de mogelijkheid biedt om een riante zithoek te plaatsen rondom de open haard. De woonkamer staat in open verbinding met de ruime eetkamer. De landelijke keuken is voorzien van vaatwasser, dubbele spoelbak, inbouwkoelkast, combimagnetron, kookplaat, afzuigkap en onder- en bovenkasten. Opvallend is de grote hoeveelheid lichtinval over de gehele begane grond door de grote raampartijen. Door deze raampartijen krijgt u tevens een geweldig uitzicht op de siertuin en de achterliggende weides en bossen.

Aan de linkerzijde van de woning zijn 2 slaapkamers, een badkamer en apart toilet te vinden. De 2 slaapkamers zijn beide voorzien van een spoelbak en twee vaste inbouwkasten.

Via de hal, welke het centrum van het huis vormt, is het mogelijk om de eerste verdieping te bereiken.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping is een riante slaapkamer voorzien van grote kasten en spoelbak, kastruimte, cv-opstelling en open bergzolder. U zult hier nooit (berg)ruimte te kort komen. Ook deze verdieping kenmerkt zich door veel lichtinval.

Kelder
Onder de woonkeuken is de kelder aanwezig. Deze is door middel van een vaste trap vanuit de keuken bereikbaar. De kelder zelf is opgesplitst in 2 compartimenten. Hier is voldoende ruimte om uw provisie in een koele ruimte te bewaren.

Tuin
Middels een imposante toegangspoort kunt u op het prachtig aangelegde terrein komen. De fraai aangelegde tuin vormt een geweldig geheel met het landhuis. Er zijn diverse terrassen aanwezig en er is een mooie mix van beplanting, volwassen bomen en gazon. Direct grenzend aan de woonkamer biedt de tuin plaats aan een ruim overdekt terras. De tuin is verder voorzien van de nodige stroompunten en door de hagen liggen druppelslangen voor beregening.

Voormalige stallen
De voormalige / leegstaande stallen bestaan uit: een jongveestal met tanklokaal en melkstal (19,50 x 30,73 = ca. 600 m²), een ligboxenstal (19,54 x 66,07 = ca. 1.290 m²) en een voormalige kippenschuur (8 x 15 = 120 m²).

Kortom:
Bent u geïnteresseerd in een prachtig stuk onroerend goed gelegen op een magistraal mooie en zeer unieke locatie? Neem dan contact op met ons kantoor!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht

Bouw

Type
Landelijke woning
Nevenbestemming
Wonen
Bouwtype
Bestaande bouw
Soort eigendom
volle eigendom

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
28 ha 33 a 20 ca

Kadastrale gegevens

Gemeente
Loon op Zand
Sectie
O
Perceel
258
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Loon op Zand
Sectie
O
Perceel
259
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Loon op Zand
Sectie
O
Perceel
260
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Loon op Zand
Sectie
O
Perceel
274
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Loon op Zand
Sectie
C
Perceel
1885
Eigendomssituatie
volle eigendom
 
 
Gemeente
Loon op Zand
Sectie
C
Perceel
1896
Eigendomssituatie
volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Roestelbergseweg 4 * Kaatsheuvel

Deel dit object

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
  • RICS
  • NRVT
  • TMI