Terug naar aanbod
Video
No items found.
Beschikbaar

Karissendijk 7

Egchel
Prijs op aanvraag
Verkoop bij inschrijving
/mnd
/mnd
/mnd
/mnd
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
1
ha
62
a
60
ca
Plan een Bezichtiging
Omschrijving

Multifunctioneel agrarisch bedrijf gelegen op ruim perceel in het buitengebied van Egchel. De vraagprijs betreft een bieden-vanaf-prijs.


Deze (voormalige) pelsdierhouderij biedt vele ontwikkelingsmogelijkheden. Er is onder andere een royale opslagloods en een kantine met opslag aanwezig op het perceel. Het geheel aan de Karissendijk 7 is gelegen op een ruim perceel van 1.6 ha. Op dit moment wordt het bedrijf niet meer agrarisch geëxploiteerd.


Herontwikkeling naar wonen of bedrijfsbestemming is onder voorwaarden mogelijk.
Tevens is er verderop in de straat een tweede agrarisch bedrijf gelegen (Karissendijk 9, Egchel). Beide objecten zijn tevens tezamen te koop.


Kortom; een object met veel mogelijkheden. Laat u informeren naar deze mogelijkheden, onze specialisten helpen u graag verder!


LIGGING
Het te koop aangeboden object ligt in het buitengebied van Egchel, gemeente Peel en Maas. De dagelijkse voorzieningen zijn te vinden in het aansluitende dorp Panningen met onder andere een ruim winkelaanbod, theater, bioscoop en school voor voortgezet onderwijs. In de nabije omgeving zijn de Heldense Bossen gelegen; een uitgestrekt, prachtig bosgebied van 1100 hectare. De Heldense Bossen biedt door zijn vele, goed begaanbare, wandel- en fietspaden een mooie uitkomst voor fietsers en wandelaars. Tevens is het Nationaal park 'De Groote Peel' op korte afstand gelegen. Om rustig te wandelen, of gewoon te genieten van de rust, is dit een perfecte plek. Als het om vrije tijd gaat in Egchel en omgeving hoeft u zich niet te vervelen. De omgeving biedt een groot aanbod in vrije tijdsbesteding.


OBJECT
Landelijk gelegen (voormalige) peldierhouderij. Het totale perceel bedraagt ruim 1.6 ha. Het object is rustig gelegen en biedt door de combinatie van de bebouwing en grond diverse mogelijkheden. Het erf is toegankelijk middels twee inritten / laad- en losplaatsen. het gehele terrein is verhard (asfalt) en afgesloten .


LOODS
De loods is opgetrokken uit stalen spanten en heeft een oppervlakte van ca. 2.300 m2 (20 x 115 m) en is zeer geschikt voor opslag of bijvoorbeeld het houden van paarden. Het achterste deel van de loods dient als machineberging / opslagruimte en de gehele loods is voorzien van een vloeistof werende betonvloer (12 cm). Middels een overheaddeur is de loods toegankelijk. Het dak is bedekt met golfplaten en de goothoogte bedraagt circa 4,5m. Voor de zijkanten is gebruik gemaakt van geprofileerde staalplaten.


SHEDS
Verder zijn er nog een drietal sheds aanwezig.


  • SHED 1: Opgetrokken uit stalen spanten, dakbedekking golfplaten. Zijpanelen geprofileerde staalplaten. Volledig voorzien van een vloeistof werende betonvloer (12 cm). Vloeroppervlak circa 1.848 m2 (110 x 16,8 m). Goothoogte circa 2,2 m.
  • SHED 2/3: Opgetrokken uit stalen spanten, dakbedekking golfplaten. Zijpanelen geprofileerde staalplaten. Volledig voorzien van een vloeistof werende betonvloer (12 cm). Totaal vloeroppervlak van de twee sheds circa 3.736 m2 (109 x 34,3)

KANTINE / VERBLIJFSRUIMTE / GARAGE
Achter op het perceel is een kantine met daar aan verbonden garage en machineberging / opslag gelegen. Het gebouw beschikt over verschillende verblijfsruimten, een kantine, badkamer en een complete keuken. Er is tevens een garage aanwezig en een machineberging/opslag voorzien van een vloeistof werende betonvloer (15 cm). De machineberging heeft een oppervlak van circa 154,4 m2 (10,3 x 15 m) en is toegankelijk middels een overheaddeur en een loopdeur.


BIJZONDERHEDEN


  • Het hemelwater wordt afgevoerd naar de sloot.

ALGEMEEN


BESTEMMINGSPLAN
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ''Buitengebied Peel en Maas'' van de gemeente Peel en Maas en heeft daarin de enkelbestemming ''Agrarisch – Intensieve veehouderij''. Dit plan is door de gemeente vastgesteld in op 24 december 2014. Voor de volledige bestemmingsomschrijving en regels verwijzen wij u naar de website Ruimtelijke plannen.


ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN
In het bestemmingsplan is de locatie bestemd tot agrarisch bedrijf (een intensieve veehouderij), maar tevens voorziet het plan in de mogelijkheid om deze bestemming te wijzigen in 'wonen', 'wonen met opslagdoeleinden' of 'recreatie'. Middels de zogenaamde 'binnenplanse wijzigingsbevoegdheden' heeft het college van B&W de mogelijkheid om onder voorwaarden de bestemming betrekkelijk eenvoudig te wijzigen. Deze procedure kost circa € 10.000,- (all-in, zoals gemeentelijke leges, onderzoeken, planbegeleiding e.d.) en heeft een doorlooptijd tot circa 1 jaar. Na de eigendomsoverdracht kunt u deze procedure voor eigen rekening en risico doorlopen.


Er is de mogelijkheid om de bestemming te wijzigen in 'wonen' (artikel 56.6 van het bestemmingsplan). Hiermee krijg het object een reguliere woonbestemming; al dan niet i.c.m. de nadere aanduiding 'opslag', waarmee opslag in de voormalige agrarische loodsen mogelijk wordt. Tevens is de mogelijkheid de bestemming te wijzigen in 'Recreatie - Verblijfsrecreatie'' (artikel 56.8), waarmee een recreatiebedrijf mogelijk wordt (met een maximum van 5 vakantieappartementen en maximaal 25 kampeermiddelen op een kleinschalig kampeerterrein).


Ongeacht de voorgenoemde bestemmingskeuze, dient bij een planwijziging in alle gevallen de thans aanwezige sheds gesloopt te worden (inclusief de asbestsanering), dient er een landschappelijke inpassing plaats te vinden (beplantingen aanbrengen rondom het perceel) en kan een bijdrage gevraagd worden in het kader van de verbetering van de omgevingskwaliteit.


Om een beeld te krijgen van de slagingskansen van een formele planwijziging, is het mogelijk om bij de gemeente een principeverzoek in te dienen. Hiermee krijgt u inzichtelijk of de gemeente in principe medewerking zou willen verlenen aan uw specifieke plannen. Met andere woorden: u krijgt duidelijk hoe de gemeente over uw plan denkt en hoe zij zoude beslissen wanneer u formeel de wijziging zou aanvragen. Let wel: absolute zekerheid krijgt u nooit. De kosten van een dergelijk principeverzoek bedragen circa € 400,- en een reactie volgt veelal binnen 6 tot 12 weken.


De hiervoor genoemde informatie is voor de leesbaarheid verkort en gesimplificeerd: lees altijd de volledige relevante regels van het bestemmingsplan. Bij serieuze interesse adviseren we een gesprek bij de gemeente en nader advies van een specialist op het gebied van de ruimtelijke ordening.


NUTSVOORZIENINGEN
Het object is aangesloten op voorzieningen water en elektra. Verwarming door middel van propaangas.


MILIEUVERGUNNING
Het object beschikt over een omgevingsvergunning milieu voor de exploitatie van een nertsen-houderij, hetgeen op basis van de huidige wetgeving niet als zodanig gecontinueerd mag worden. Voor zover u milieuvergunningplichtige activiteiten wilt gaan ontplooien, zult u een nieuwe omgevingsvergunningen milieu dienen aan te vragen. De huidige vergunning kan op uw verzoek digitaal aan u worden toegezonden.


NATUURBESCHERMINGSWET
De natuurbeschermingswetvergunning (artikel 16 en/of 19d) behoort niet tot het aangebodene. Een verkoop vindt plaats zonder de levering / overschrijving van een dergelijke vergunning.


KADASTRALE INFORMATIE
Gemeente Helden, sectie H,
Nummer 2073, groot 16.260 m2


Lees meer...
Algemeen
Hoofdbestemming
Akkerbouwbedrijf
Details
Totaal hectare
1
Kadastrale gegevens
Eigendom
Omvang
Oppervlakte
1
ha
62
a
60
ca
Perceel
Helden H
2073
Overige percelen

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

  • sdasdsd

Onze specialisten staan voor u klaar.

Ons team van experts staat voor u klaar. Twijfel niet om ons vrijblijvend te bellen of Whatsappen.

Topwerk geeft tevreden klanten

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1 en daar zijn we trots op!