Terug naar aanbod
Video
No items found.
Beschikbaar

Roggelsedijk 1

Neer
Prijs op aanvraag
Verkoop bij inschrijving
/mnd
/mnd
/mnd
/mnd
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
0
ha
95
a
86
ca
Plan een Bezichtiging
Omschrijving

Zeer interessante ontwikkellocatie voor nieuw te vestigen bedrijf met (bedrijfs)woning. Let op: de genoemde prijs betreft een bieden-vanaf-prijs.


Op een prachtige locatie in het buitengebied tussen Neer en Panningen bieden wij dit royale (voormalige) agrarische bedrijf aan. Het betreft hier een (voormalige) pelsdierhouderij. Het geheel is gelegen op een mooi compact maar toch ruim perceel van bijna 2 hectare. Met recht bestempelen wij deze locatie tot ontwikkellocatie, zo zijn de mogelijkheden tot het omvormen van de bestemming (naar bijvoorbeeld ''Wonen'' of ''Bedrijf'') in ruime mate aanwezig. Daarnaast is er de mogelijkheid om een woning met garage te bouwen op het perceel.


Kortom: dit object ligt op een geweldige locatie midden in de natuur en heeft talloze mogelijkheden voor het vestigen van uw bedrijf! Realiseert u hier uw ideale (woon/)werk plan? Laat u informeren naar deze mogelijkheden, onze specialisten helpen u graag verder!


LIGGING
Het te koop aangeboden object ligt in het buitengebied van het maasdorp Neer, gemeente Leudal. De dagelijkse voorzieningen zijn te vinden in het aansluitende dorp Panningen met onder andere een ruim winkelaanbod, theater, bioscoop en school voor voortgezet onderwijs. In de nabije omgeving zijn de Ophovense Zandberg, Brookberg, Waterbloem en de Heldense Bossen zowat in de achtertuin gelegen; uitgestrekte, prachtige bosgebieden. Deze bossen zijn door vele, goed begaanbare, wandel- en fietspaden een mooie uitkomst voor fietsers en wandelaars. Tevens is het Nationaal park 'De Groote Peel' op korte afstand gelegen. Om rustig te wandelen, of gewoon te genieten van de rust, is dit een perfecte plek. Als het om vrije tijd gaat in Neer en omgeving hoeft u zich niet te vervelen. De omgeving biedt een groot aanbod in vrije tijdsbesteding.


OBJECT
De pelsdierhouderij bestaat kort opgesomd uit onderstaande bebouwing:


 • Een 6-tal sheds;
 • Een ruime opslagloods met kantine;
 • Een tweede opslagloods.

Tot de mogelijkheden behoort onder andere het bouwen van een vrijstaande woning met garage op het perceel.


Het erf is nagenoeg compleet verhard en het bedrijfsgedeelte is compleet omheind en afgesloten middels hekwerk en een poort.


OPSLAGLOODS / KANTINE
De loods is opgetrokken uit stalen spanten en heeft een oppervlakte van ca. 120 m2 (12 x 10 m). De loods is zeer geschikt voor opslag, bedrijfsruimte of als een garage/bijgebouw bij een toekomstig woonhuis. Het opslaggedeelte van de loods dient momenteel als machineberging / opslagruimte en is voorzien van een betonvloer en een verdieping welke via een vaste trap bereikbaar is. Toegang wordt verkregen middels een overheaddeur en meerdere loopdeuren. Aan de voorzijde vindt u de kantine welke voorzien is van een keukenblok met spoelbak. Middels een portaal bereikt u een toilet en douche. In dit portaal is eveneens de meterkast aanwezig. De nokhoogte is circa 4,8 meter.


SHEDS
Er zijn een 6-tal sheds aanwezig.


 • 5 van deze sheds zijn opgetrokken uit stalen spanten, dakbedekking bestaat uit golfplaten. De zijkanten van de sheds zijn voorzien van geprofileerde houten platen. De sheds zijn volledig voorzien van een betonvloer. De 5 sheds hebben een nokhoogte van circa 3,2 meter.
  Vloeroppervlak sheds:
  - Shed 1: circa 971 m2 (121,4 x 8 m)
  - Shed 2: circa 954 m2 (119,3 x 8 m)
  - Shed 3: circa 937 m2 (117,2 x 8 m)
  - Shed 4: circa 920 m2 (115,1 x 8 m)
  - Shed 5: circa 904 m2 (113 x 8 m)


 • 1 van de sheds heeft een lagere nokhoogte: circa 2,4 meter. Het vloeroppervlak bedraagt 57 x 3,9 = 222,3 m2. Deze shed is eveneens opgetrokken uit stalen spanten. De dakbedekking bestaat uit golfplaten en de zijkanten van de sheds zijn voorzien van geprofileerde staalplaten.


OPSLAGLOODS
Op korte afstand van de kantine/loods is nog eens een opslagloods gelegen. Deze is eveneens voorzien van een betonvloer, opgetrokken uit stalen spanten en heeft een oppervlak van circa 67 m2 (8,2 x 8,2 m). de nokhoogte is circa 3,5 m. Het dak is bedekt met golfplaten en de zijkanten met hout.


ALGEMEEN


BESTEMMINGSPLAN
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ''Reparatie- en veegplan Buitengebied Leudal 2016'' van de gemeente Leudal en heeft daarin de enkelbestemming ''Agrarisch met waarden'' en functieaanduiding ''intensieve veehouderij''. Dit plan is door de gemeente vastgesteld in op 4 april 2019. Voor de volledige bestemmingsomschrijving en regels verwijzen wij u naar de website Ruimtelijke plannen.


ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN
In het bestemmingsplan is de locatie bestemd tot agrarisch bedrijf (een intensieve veehouderij), maar tevens voorziet het plan in de mogelijkheid om deze bestemming te wijzigen in 'wonen' of 'bedrijf'. Middels de zogenaamde 'binnenplanse wijzigingsbevoegdheden' heeft het college van B&W de mogelijkheid om onder voorwaarden de bestemming betrekkelijk eenvoudig te wijzigen. Deze procedure kost circa € 10.000,- (all-in, zoals gemeentelijke leges, onderzoeken, planbegeleiding e.d.) en heeft een doorlooptijd tot circa 1 jaar. Na de eigendomsoverdracht kunt u deze procedure voor eigen rekening en risico doorlopen.


Er is de mogelijkheid om de bestemming te wijzigen in 'wonen' (artikel 4.8.10 van het bestemmingsplan). Hiermee krijg het object een reguliere woonbestemming; al dan niet i.c.m. de aanduiding 'vrijkomende agrarische bebouwing', waarmee verschillende nevenactiviteiten mogelijk worden (zoals een kleinschalige ondergeschikte horecagelegenheid, dagrecreatie en zorglandbouw c.q. een zorgboerderij). Tevens is de mogelijkheid de bestemming te wijzigen in 'bedrijf' (artikel 4.8.6), waarmee een bedrijf in milieucategorie I of II mogelijk wordt. Bij een bedrijfsbestemming mag -naast de bedrijfswoning- tot 500 m² aan bedrijfsgebouwen gerealiseerd worden.


Ongeacht de voorgenoemde bestemmingskeuze, dient bij een planwijziging in alle gevallen de thans aanwezige sheds gesloopt te worden (inclusief de asbestsanering), dient er een landschappelijke inpassing plaats te vinden (beplantingen aanbrengen rondom het perceel) en kan een bijdrage gevraagd worden in het kader van de verbetering van de omgevingskwaliteit.


Om een beeld te krijgen van de slagingskansen van een formele planwijziging, is het mogelijk om bij de gemeente een principeverzoek in te dienen. Hiermee krijgt u inzichtelijk of de gemeente in principe medewerking zou willen verlenen aan uw specifieke plannen. Met andere woorden: u krijgt duidelijk hoe de gemeente over uw plan denkt en hoe zij zoude beslissen wanneer u formeel de wijziging zou aanvragen. Let wel: absolute zekerheid krijgt u nooit. De kosten van een dergelijk principeverzoek bedragen circa € 400,- en een reactie volgt veelal binnen 6 tot 12 weken.


MILIEUVERGUNNING
Het object beschikt over een omgevingsvergunning milieu voor de exploitatie van een nertsen-houderij, hetgeen op basis van de huidige wetgeving niet als zodanig gecontinueerd mag worden. Voor zover u milieuvergunningplichtige activiteiten wilt gaan ontplooien, zult u een nieuwe omgevingsvergunningen milieu dienen aan te vragen. De huidige vergunning kan op uw verzoek digitaal aan u worden toegezonden.


NATUURBESCHERMINGSWET
De natuurbeschermingswetvergunning (artikel 16 en/of 19d) behoort niet tot het aangebodene. Een verkoop vindt plaats zonder de levering / overschrijving van een dergelijke vergunning.


KADASTRALE INFORMATIE
Gemeente Neer, sectie G,
nummer 48, groot 9.520 m2
nummer 47, groot 9.620 m2


Lees meer...
Algemeen
Hoofdbestemming
Overig
Details
Totaal hectare
0
Kadastrale gegevens
Eigendom
Omvang
Oppervlakte
0
ha
95
a
86
ca
Perceel
Neer G
48
Overige percelen

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

 • sdasdsd

Onze specialisten staan voor u klaar.

Ons team van experts staat voor u klaar. Twijfel niet om ons vrijblijvend te bellen of Whatsappen.

Topwerk geeft tevreden klanten

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1 en daar zijn we trots op!