Terug naar aanbod
Video
No items found.
Beschikbaar

Vale Peelweg 4

Venhorst
Prijs op aanvraag
Verkoop bij inschrijving
/mnd
/mnd
/mnd
/mnd
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
1
ha
2
a
0
ca
Plan een Bezichtiging
Omschrijving

Agrarisch bedrijf (voormalige edelpelsdierhouderij) gelegen in het buitengebied van Venhorst. De vraagprijs betreft een bieden-vanaf-prijs en is exclusief de inventaris (zoals de in rijen opgestelde hokken).


OBJECT
Het bedrijf bestaat uit een nertsenhal van 10.022 m² (ca. 113,80 m¹ x 88,07 m¹) met een loods/hal van 411 m² (ca. 41,10 m¹ x 10 m¹) en een mestsilo à 2.480 m³; gelegen op een erf van circa 14.315 m². Voor het bedrijf is nog een weide met natuurvijver gelegen van circa 2.450 m².


De nertsenhal is gebouwd met funderingen op staal. Wanden opgetrokken in staalprofielplaat en deels open gevels met windbreekgaas (elektrisch open- en sluitbaar); met daarvoor schrikdraadbeveiliging. De zadeldaken zijn eveneens voorzien van staalprofielplaat en een lichtstraat in de nok (elektrisch open en sluitbaar); alles gedragen door gegalvaniseerde stalen dakconstructie (afstand tussen staanders ca. 8 m¹ h-o-h). Vloeren uitgevoerd in beton, behoudens een strook van circa 30 cm¹ tussen elke rij (tussen de mestgoten).


De loods / hal is gebouwd met funderingen op staal. Wanden volledig opgetrokken met een betonnen borstwering (circa 40 cm¹) en vervolgens staalprofielplaten op houten regelwerk. Het zadeldak wordt gedragen door stalen spanten, houten gordingen en is gedekt met afwisselend staalprofielplaat en lichtdoorlatende platen. Volledige betonvloer. Indeling: loods enkele open ruimte met daarin een unit met kantine, sanitair-ruimte en technische ruimte. Verder voorzien van een sectionaal overhead deuren naar de nertsenhal en een gelijke overheaddeur en een loopdeur naar het voorterrein.


Het mestbassin heeft een inwendige diameter van ca. 23,44 m¹ en een inhoud van ca. 2.480 m³. Goot- en nokhoogte respectievelijk 3,90 m¹ en 7,15 m¹. Uitgevoerd uit betonelementen met stalen spanringen en een spankap met zijl.


De bedrijfswoning is in eigendom bij een derde; deze eigenaar heeft geen binding/relatie met het aangeboden bedrijf. Deze bedrijfswoning overnemen behoort derhalve niet tot de mogelijkheden. Er geldt ook geen eerste recht van koop, koopoptie o.i.d. ten aanzien van deze bedrijfswoning. Een nieuwe (tweede) bedrijfswoning oprichten is eveneens niet mogelijk.


LIGGING
Het te koop aangeboden object ligt aan de Vale Peelweg (zijweg van de Statenweg) in het buitengebied recht tussen Boekel en Venhorst. Op nog geen 4 autominuten bereikt u de provinciale weg N277 (in de volksmond de Middenpeelweg). Boekel is met 5 autominuten bereikbaar en heeft als dorp alle wenselijke dagelijkse voorzieningen, zoals een supermarkt, basisschool, bakker, slager e.d.


KADASTRALE INFORMATIE
Gemeente Boekel, sectie M, nummers 726 en 930. Tezamen groot 01.43.15 hectare (oftewel 16.765 m²).


PLANOLOGIE
Het bedrijf is (conform het “Omgevingsplan: herziening Rietven 4”) volledig agrarisch bestemd en voorzien van een bouwvlak van circa 12.800 m² met de specifieke vorm van agrarisch ‘veehouderij’. Alle omgevings- c.q. bestemmingsplannen zijn kosteloos raadpleegbaar via de overheidswebsite ruimtelijkeplannen.nl.


MILIEUVERGUNNING
Het object beschikt over een omgevingsvergunning milieu voor de exploitatie van een pelsdierhouderij (8.990 fokteven en bijbehorende pups en reuen), hetgeen op basis van de huidige wetgeving niet als zodanig gecontinueerd mag worden. Voor zover u milieuvergunningplichtige activiteiten wilt gaan ontplooien, zult u voor eigen rekening en risico een nieuwe omgevingsvergunningen milieu dienen aan te vragen.


NATUURBESCHERMINGSWET
De natuurbeschermingswetvergunning (artikel 16 en/of 19d) behoort niet volledig tot het aangebodene. Het is bespreekbaar om tot maximaal 250 kilogram ammoniakemissie over te nemen. Met deze emissie kunt u bijvoorbeeld 50 volwassen paarden, 80 pony’s of 119 opfokpaarden houden. De kosten voor het wijzigen van de vergunning (zoals de leges, begeleiding door een adviesbureau e.d.) komen voor rekening van de koper.


VOORWAARDEN KOOPOVEREENKOMST
Het bedrijf wordt verkocht ‘as is where is’. Dat wil zeggen dat het bedrijf geleverd wordt in de staat waarin het zich feitelijk vindt, zonder dat garanties worden gegeven dat het object geschikt is voor een bepaald gebruik. In de koopovereenkomsten zullen de artikelen 7:15, 7:17, 7:20, 7:23 en 6:228 van het Burgerlijk Wetboek uitdrukkelijk uitgesloten worden.


Indien overeenstemming wordt bereikt over de essentialia van de koop (waaronder de koopsom, datum van notariële levering, ontbindende voorwaarden e.d.), zal dit worden uitgewerkt in een schriftelijke koopovereenkomst. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van de standaard NVM-koopovereenkomst voor agrarische bedrijf (model 2020). Een uitgebrachte bieding wordt, voor zover niet expliciet anders aangegeven, geacht te zijn gedaan onder conformering aan alle bepalingen van deze standaard koopovereenkomst.


Uiterlijk 2 weken na afloop van de laatste voor koper ontbindende voorwaarde(n), wordt de koper geacht een waarborgsom te storten óf bankgarantie af te geven bij de notaris ter hoogte van 10 procent van de overeengekomen koopsom.


MEER INFORMATIE
U kunt via FundaInBussiness de verkoopbrochure aanvragen. Deze bevat geen aanvullende tekstuele informatie, maar wel aanvullende beeldmateriaal en relevante documenten, zoals: de kadastrale stukken, de laatste notariële akte, de milieuvergunning, bouwvergunningen, de natuurbeschermingswetvergunning, bodeminformatie van de ODBN e.d.


Lees meer...
Algemeen
Hoofdbestemming
Overig
Details
Totaal hectare
1
Kadastrale gegevens
Eigendom
Omvang
geheel perceel
Oppervlakte
1
ha
2
a
0
ca
Perceel
Boekel M
726
Overige percelen

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

  • sdasdsd

Onze specialisten staan voor u klaar.

Ons team van experts staat voor u klaar. Twijfel niet om ons vrijblijvend te bellen of Whatsappen.

Topwerk geeft tevreden klanten

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1 en daar zijn we trots op!