Deze woning is niet meer beschikbaar.
Ga naar het aanbod
Video
Huis Deelen 0ong
NVM openhuis
Beschikbaar

Huis Deelen 0ong

Heesch
Prijs op aanvraag
/mnd
/mnd
/mnd
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
k.k.
586
m2
17873
m2
Plan een Bezichtiging
Omschrijving

Royaal vrijstaande (nog grondig te verbouwen) woonboerderij waar u uw droom in wonen uit kunt laten komen en gelegen op een unieke plek.

De eerste aanzet om de woonboerderij te verbouwen is gemaakt, verder bent u vrij in het invullen van de verdere woonwensen. De woonboerderij is gelegen op een ruim perceel van ca. 17.873 m², met de unieke kenmerken van “rust en ruimte”.

Het geheel is gelegen op een prachtige locatie in het buitengebied te midden van de dorpen Heesch, Nistelrode en Vinkel. Heesch en Nistelrode hebben een sfeervolle dorpskern met een groot scala aan voorzieningen. Ook is het verenigingsleven in Heesch en Nistelrode erg actief.

In de presentatie treft u enkele 3D artist-impressions. Deze dienen ter inspiratie.

Het bijzondere aan deze woning is dat u het gevoel van landelijk wonen ervaart als geen ander maar toch binnen ca. 10 minuten in het centrum van Nistelrode en Heesch bent en binnen ca. 20 minuten in ‘s-Hertogenbosch. Deze factoren tezamen creëren een fantastische woonervaring. Overigens zijn de steden Nijmegen en Eindhoven ook binnen ca. 30 autominuten bereikbaar zijn.

Door de raamopeningen is het oude gebint zichtbaar, waaruit te concluderen valt dat de 19e -eeuwse schil van de boerderij een oudere, zeker 18e -eeuwse kern bevat. De boerderij beschikt over een oppervlakte van circa 586 m² en is gelegen op een bijzonder ruim perceel.
Bij de kenmerken staat als woonoppervlakte 586 m², dit is op dit moment nog niet als woonoppervlakte te bestempelen maar heeft in potentie wel deze mogelijkheid.

Ben u niet bang om uw handen uit de mouwen te steken en bent u op zoek naar een prachtige locatie, dan is deze boerderij uitermate geschikt. Dit is een geweldige kans om uw fantasie en creativiteit te laten spreken en het object geheel naar eigen smaak om te toveren tot uw droomhuis!

De boerderij heeft behoorlijk wat aandacht nodig, wat wel reeds gedaan is zijn de volgende onderdelen:

  • de buitengevels van de woning zijn grotendeels opnieuw opgetrokken uit baksteen, met spouwmuur en geïsoleerd;
  • Een nieuwe begane grondvloer van beton (werkvloer) is aangelegd;
  • De verdiepingsvloer is voorzien van een houtenbalklaag welke in zwaar hout is uitgevoerd en goed past bij de stijl van de boerderij;
  • De deuren en kozijnen bevatting veel karakteristieke kenmerken door de rondbogenstijl bij ramen en deuren.
    Voor het overige zult u zelf aan de slag moeten, het betreft dan het dak, afdekking begane grondvloer met gelijk de mogelijkheid voor het aanbrengen van vloerverwarming. Het afdekken van de verdiepingsvloer, eventueel met akoestiekplaten. Verder maken van de indelingen, aanbrengen badkamer, keuken en de installaties.

De vorige eigenaar heeft in het achterste gedeelte van de boerderij het idee gehad om hier paardenboxen te realiseren. Hier is een eerste aanzet voor geleverd. Uiteraard is het aan koper hoe die hier vervolgens mee om wenst te gaan.

De boerderij is een zogenaamd cultuurhistorisch waardevol pand. Dit betekent niet dat het een monument is en in zekere zin hebt u veel vrijheid in het verder inrichten van de woning.

TUIN en ZICHT op de WOONBOERDERIJ
Deze boerderij bevindt zich op behoorlijke afstand van de weg aan een gedeelde oprijlaan. De tuin van de boerderij dient volledig aangelegd te worden. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een landschappelijke inpassing. Het geheel is gelegen in de zogenaamde Dekzandruggen en -vlakten. Dit karakter wenst men graag te behouden, waarbij de Dekzandruggen juist een besloten karakter en de Dakzandvlakten juist een relatief open karakter.

Op het perceel dient men gebruik te maken van notenbomen en een fruitgaardje, bestaande uit halfstam appels en peren. Het terrein dient gedeeltelijk omkaderd te worden met een beukhaag. De randen van het perceel dienen ingepland te worden met bijvoorbeeld knotwilgen en elzen, soorten die van nature voorkomen in dit gebeid.

Van belang is dat het imposante dak van de boerderij goed zichtbaar blijft vanuit verschillende kanten. Hierom dient men rekening te houden met het plaatsen van hoeveelheid hoge beplanting en de dichtheid van de beplanting langs de perceelsgrens.

BESTEMMING:
De woning is reeds voorzien van een normale / reguliere woonbestemming! In 2019 is middels een bestemmingsplanwijziging de agrarische bestemming verwijderd. De nieuwe woonbestemming is inmiddels onherroepelijk. Wel is er de functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen – cultuurhistorische waarden’, waarmee geborgd wordt dat het cultuurhistorisch karakter van de boerderij behouden blijft bij verbouw en renovatie.

Conform het bestemmingsplan mag uw vrijstaande droomhuis inclusief aangebouwde bijgebouwen enkel binnen het bouwvlak gebouwd worden. De inhoud van het object mag maximaal 1500 m³ zijn. De goot mag maximaal 5 meter en de nok maximaal 10 meter hoog zijn.

Daarnaast mag er een vrijstaand bijgebouw bij de woning geplaatst worden. Hiervan mag de goot maximaal 3 meter en de nok maximaal 6 meter hoog zijn. De oppervlakte van de totale bijgebouwen mag maximaal 100 m² bedragen.

Aanvullende informatie en bouwregels zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of via Bernheze Makelaars & Adviseurs.

Kortom; Bent u op zoek naar een prachtige en unieke locatie waar u uw woonwens uit kunt laten komen? Neem dan contact op met ons kantoor, onze makelaars nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

Lees meer...
Algemene kenmerken
Bouwjaar
Inhoud
2000
m3
Bouwvorm
Nieuwbouw
Perceeloppervlakte
17873
Soort bouw
Woonhuis
Woonoppervlakte
586
Soort woning
Woonboerderij
Oppervlakte extra functies
0
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Energielabel
Kamers en voorzieningen
Aantal etages
3
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
0
Aantal badkamers
0
Keukentype
Badkamervoorzieningen
Aantal schuren/bergingen
1
Soort berging
Aangebouwd steen
Parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Extra voorzieningen
Dak en isolatie
Dakmateriaal
Overig
Daktype
Zadeldak
Isolatievormen
Muurisolatie
Ketel eigendom
Ketel gas/olie
Soort verwarming
Warmwater installatie
Extra voorzieningen
Ligging en tuin
Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Hoofdtuin type
Tuin rondom
Tuintype(n)
Tuin rondom

Onze specialisten staan voor u klaar.

Ons team van experts staat voor u klaar. Twijfel niet om ons vrijblijvend te bellen of Whatsappen.

Topwerk geeft tevreden klanten

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1 en daar zijn we trots op!