Bedrijven

May 1, 2024

Transactie in beeld: Agrifirm verkoopt voormalig fabrieksterrein in Utrecht

Voor Agrifirm, één van onze klanten van het eerste uur, begeleidde ons kantoor de recente verkoop van het voormalige fabrieksterrein aan de Protonweg te Utrecht. Het gaat hier om een terrein ter grootte van circa 60.000 vierkante meter waarop voor Agrifirm diverse activiteiten plaats vonden.

Op het terrein waren diverse gebouwen gesitueerd waaronder een fabriek voor ingrediënten voor diervoeders, een opslag, compleet distributiecentrum voor kunstmeststoffen en meerdere kantoren. De verplaatsing van de activiteiten maakt het terrein overcompleet voor Agrifirm en hierdoor kreeg ons kantoor opdracht om de verkoop te begeleiding.

Richard Roefs van ons kantoor nam de transactie op zich: “Dit is niet de eerste verkoop van een grootschalig industriecomplex dat wij ter hand namen maar wel een van de grotere en meest complexe. Het terrein omvat diverse zware industriele functies en ligt aan drie zijden aan vaarwater in de Protonhaven. Voor meerdere doeleinden geschikt dus zoals verwacht belangstelling uit meerdere branches.’’

Na een uitgebreide biedingenprocedure werd het terrein in 2021 verkocht aan Goodman, een multinationale ontwikkelaar van logistiek vastgoed. In de periode tussen medio 2021 en het moment van levering in augustus 2023 zijn in opdracht van Agrifirm de opstallen gesloopt en de terreinen gesaneerd en bouwrijp gemaakt voor de toekomstige nieuwbouw van Goodman, die in die tijd de plannen heeft ontwikkeld voor het realiseren van een logistiek centrum. Goodman is voornemens een royaal complex te ontwikkelen bestaand uit vier bouwlagen met een totale hoogte van meer dan veertig meter.

Gedurende dit intensieve traject hebben wij Agrifirm bijgestaan en het traject van biedingen, contractonderhandelingen en coördineren van de levering namens hen met succes uitgevoerd.

Richard Roefs: ‘’Het was ook in dit proces weer zeer waardevol om met een hecht compact team van deskundigen uit de verschillende disciplines het traject te beginnen en af te ronden. Dank aan onze opdrachtgever en de overige teamleden’’.

Richard Roefs: ''Er was interesse uit meerdere branches door de multifunctionaliteit van dit industriecomplex.''