Bedrijven

May 1, 2024

Transactie in Beeld: Shimano in 2025 naar duurzaam pand in Hattem

In 2025 zal Shimano Benelux gaan verhuizen naar een nieuw pand in Hattem. De verhuizing is het gevolg van de in maart 2022 aangekondigde beleidswijziging waardoor Shimano de distributie zou gaan outsourcen. Shimano, al jarenlang klant bij Bernheze Makelaars, kan ook bij deze transactie rekenen op full service begeleiding van onze specialisten Jeroen van Dinther en Ton Hendriks wat betreft de verplaatsing naar de nieuwe locatie.

Door de beleidswijziging ging Shimano op zoek naar een alternatieve locatie in de regio. Eind vorig jaar werd bekend dat Shimano en Kuehne+Nagel zijn gaan samenwerken door middel van de ingebruikname van een 20.000 m2 metend Europees distributiecentrum om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar duurzame mobiliteit. Ondertussen werd ook gewerkt aan een nieuw onderkomen voor de kantoren en het trainingscenter dat, zo nu blijkt, in Hattem zal verrijzen. Jeroen van Dinther, directeur wonen en nieuwbouw bij Bernheze Makelaars licht toe: ''Dit is inmiddels de derde locatie waar we Shimano begeleiden bij een nieuwbouwontwikkeling. Tevens hebben we de bestaande locatie in Nunspeet verkocht. Samen met collega Ton Hendriks gaan we nu aan de slag met het nieuwe project in Hattem. Ook hier zal Shimano weer een pand krijgen wat recht doet aan hun core values: Customer Centricity, Excellent Perfomance, Innovation en Sustainability. Inmiddels zijn wij ook al “Blue Blooded”.

Het pand biedt moderne werkplekken, een trainingscentrum en een inspirerende showroom en wordt naar verwachting begin 2025 in gebruik genomen. “Afgelopen jaren is Shimano Benelux enorm gegroeid en wordt de vraag naar onze producten en diensten ieder jaar groter. Om verder te kunnen groeien en om aan de continue veranderende eisen van onze klanten te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat we ons toekomstbestendig organiseren. Dat vraagt ook om de meest optimale werkplekken. Ons nieuwe kantoorpand is dan ook een uitstekende en inspirerende werkomgeving voor onze medewerkers. Naast optimale werkplekken is er voldoende ruimte voor een modern trainingscentrum en een interactieve showroom,” aldus René Veenhuizen, Managing Director Noord-West Europa.

Groei- en inspiratiemogelijkheden voor medewerkers en klanten

Het nieuwe kantoor is bijna 4000m2 groot en gelegen op het H2O bedrijvenpark in Hattem. Het biedt volgens Shimano voldoende groei- en inspiratiemogelijkheden voor medewerkers en klanten in de Benelux. Het trainingscentrum zorgt ervoor dat medewerkers hun parate productkennis kunnen inzetten om klanten te adviseren. De keuze voor H2O was een bewuste keuze omdat het bedrijvenpark de toepassing van duurzame energiebronnen stimuleert (geen gasnetwerk). H2O is daarnaast Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gecertificeerd. Een concreet pakket aan maatregelen op het gebied van verlichting, parkeren, collectieve beveiliging, verkeersveiligheid en brandpreventie dragen bij aan het gevoel van veiligheid en het verminderen van schade.

Ook over het ontwerp van het nieuwe kantoorpand is goed nagedacht. Na gesprekken met verschillende architecten koos Shimano Benelux ervoor om Palazzo hun nieuwe kantoorpand te laten ontwerpen. “Zij zijn in staat om een inspirerende werkomgeving te ontwerpen en zo karaktervolle, duurzame en dienstbare gebouwen te ontwerpen waarin de mens centraal staat,” laat Veenhuizen weten.

Naar verwachting opent Shimano begin 2025 de deuren van haar nieuwe kantoorpand.

Jeroen van Dinther, directeur wonen en nieuwbouw bij Bernheze Makelaars: ''Dit is inmiddels de derde locatie waar we Shimano begeleiden bij een nieuwbouwontwikkeling. Tevens hebben we de bestaande locatie in Nunspeet verkocht. Samen met collega Ton Hendriks gaan we nu aan de slag met het nieuwe project in Hattem.''